Konkurs-bookmaker har over 10 millioner kroner i gæld

Det finansielle bettingsite, BetOnFinance, gik konkurs lige inden påsken. Kurator oplyser, at der er oparbejdet en gæld på over 10 millioner kroner, men alle spillere vil få deres indestående udbetalt

BetOnFinance har en gæld på over 10 millioner kroner.
BetOnFinance har en gæld på over 10 millioner kroner.

Med en gæld på over 10 millioner kroner bliver der ikke meget tilbage til kreditorerne, når konkursboet efter Fibetco ApS, der ejede bettingsitet BetOnFinance, bliver gjort op.

Det fortæller konkursboets kurator Nicolai Dyhr, der er advokat og partner ved Horten Advokatpartnerselskab, til onlinemediet BetXpert.

- Der er nogle simple, isolerede kreditorer, der har penge til gode. Umiddelbart ser det ikke ud til, at de får nogen dækning – hverken helt eller delvist. Det er blandt andet SKAT, der har et usikret tilgodehavende, siger kurator Nicolai Dyhr til BetXpert og fortsætter:

- Gældens størrelse er svær at sige noget om, da der er investorer, der har skudt penge i det. Hvis man regner investorindskuddet med, så er gælden over 10 millioner kroner – det er penge, der formentlig er tabt.

Spillerne får deres penge tilbage
De fleste spillere, der havde et indestående hos BetOnFinance, har allerede kontaktet bettingsitet for at få deres penge udbetalt.

- Næste alle har skrevet til os. Vi har været aktive og kontaktet alle personer, der havde lidt over 100 kroner stående. Hvis de ikke reagerede efter to skriv, ringede vi til dem, siger direktøren for Fibetco ApS, Jeff Saul, til onlinemediet BetXpert.

Også fra kuratoren lyder samme udmelding:

- De spillere, der har henvendt sig, får deres deponerede midler retur, såfremt de kan dokumentere at have et separatistkrav, siger Nicolai Dyhr.

Svært at sælge
BetOnFinance havde både en dansk og maltesisk spillelicens. Det danske selskab er gået konkurs, mens licensen for det maltesiske datterselskab stadig er aktiv.

- Den maltesiske licens ligger i et separat datterselskab, og så længe at man overholder de lokale forpligtelser i Malta, så er den licens bevaret. Man kan dog godt forvente, at den inden længe også fortabes,” siger Nicolai Dyhr til onlinemediet BetXpert.

-Jeg forventer, at selskabet vil blive lukket ned på Malta – alternativt bliver det solgt til en beskeden pris, forsætter kuratoren.

BetOnFinance

BetOnFinance var et bettingsite, hvor man kunne spille på udviklingen på finansielle markeder. Man kunne for eksempel spille på, hvilken aktie der klarede sig bedst på et bestemt marked, når dagen var omme.

Spillene var puljebaseret. Det vil sige, at jo flere spillere, der deltog, desto større var gevinsterne.

BetOnFinance var ejet af Fibetco ApS, der har Jeff Saul som direktør. Han har tidligere været direktør for Euroinvestor.com og aktiechef hos Saxo Bank.

Børsnoterede Kindred PLC - som er klar til at købe Danske Licens Spil - afviser pure, at de giver personlige limits til de dygtigste spillere. 'Manden aner tydeligvis ikke, hvad han taler om,' lyder kritikken fra spilekspert. Spil nyheder Betting-gigants absurde regler: Sådan snyder de dygtige spillere

Bojan er en af mange spillere, som er blevet sammenlignet med Lionel Messi. Foto: AP Sport Her er de nu: 10 spillere, der blev udråbt som den nye Messi