Poul stod frem efter million-gevinst: Jeg fortryder det ikke

Poul Hjortbøl vandt 15 millioner kroner og hans historie gik verden rundt

Da Poul Hjortbøl i september stod frem som vinder af en jackpotgevinst i Joker på 15 millioner kroner, var det efter et langt tilløb, der viste sig at ende med en kort sprint.

Den tidligere brandmand vandt pengene i april 2011, og holdt det for sig selv og sine nærmeste. Han sagde sit job og investerede pengene i egen virksomhed.

Han kunne have fortsat sit liv som millionær i samme anonymitet som så mange andre. I september dukkede han så alligevel op i alle landets medier. På tryk, på tv og på nettet.

Et spring ud i offentligheden fra en timetervippe.

(Foto: Anthon Unger) Spil nyheder Lottovinder: Sådan er det at vinde 15 millioner kroner

- Det var overvældende. Også langt mere overvældende end jeg havde forestillet mig, og hvad jeg troede, jeg havde forberedt mig på, forklarer den 50-årige forretningsmand, der traf beslutningen om at stå frem, fordi han ville sætte fokus på sin internetvirksomhed, der driver events4singler.dk og events4par.dk.

- Efterhånden vidste alle, som jeg har i min omgangskreds, at jeg havde vundet nogle penge, men her ud over var jeg blevet træt af at skulle finde på små, hvide løgne, hver gang nogle spurgte til mine penge. Så opstod tanken om at stå frem og samtidig skabe noget opmærksomhed om det, som jeg har startet op, forklarer Poul Hjortbøl.

Opmærksomhed fik han. Fra hele verden.

Spil nyheder Video: Poul vandt 15 mio.: Her fortæller han børnene det

Hans historie rummede således ikke bare en stor gevinst, men også en optagelse med skjult kamera, hvor han afslører sin gevinst til sine teenagedrenge.

- Det stak helt af med den video. Pludselig var den alle steder, på sites, som jeg slet ikke havde været i kontakt med, på YouTube og Facebook. Alle steder. Den florerede i flere versioner, også oversatte udgaver, og jeg havde slet ikke den kontrol med det, som jeg havde håbet.

Videoen betød, at der kom henvendelser fra både USA og Asien. Alle ville have fingre i optagelserne og have Pouls historie med.

- Det var hektisk og svært at forholde sig til. Jeg havde på forhånd vidst, at optagelsen var unik, men hastigheden på spredningen og interessen var langt større, end jeg overhovedet havde forestillet mig.

Det betyder dog ikke, at han fortryder noget.

- Når jeg ser på, hvorfor jeg gjorde det, så fik jeg det ud af det, som jeg gerne ville. Jeg behøver ikke lyve om pengene mere, og jeg har fået masser af opmærksomhed om mine sites. Både fra brugere og fra mulige samarbejdspartnere.

(artiklen fortsætter under billedet)

 

- Der har selvfølgelig også været nogle negative ting, hvor der for eksempel var utroligt mange venneanmodninger fra fremmede og piger, der gerne ville i kontakt med mig, ligesom der var henvendelser fra folk, der gerne ville låne penge eller have mig til at investere i projekter. Det stilnede dog også ret hurtigt af igen. Jeg har holdt fast i, hvad jeg vil, og hvordan mine penge skal bruges.

Alligevel har det haft nogle konsekvenser med den pludselige opmærksomhed, afslører han.

- Jeg blev nok lidt mere mistroisk, og jeg har blandt andet fået installeret overvågningsudstyr i huset.

Det er en af de få nye investeringer, som Poul Hjortbøl har foretaget sig, siden han stod frem. Hans store armbevægelser udeblev, da han vandt i april 2011, og den store mediebevågenhed i september i år udløste ikke pludselig økonomisk eufori.

- Jeg prøver at tænke langsigtet, være fornuftig omkring økonomien. Det er også derfor, jeg har investeret i min egen virksomhed. Jeg skulle gerne have noget at leve af, når jeg bliver gammel, så jeg til den tid også har råd til det, som jeg har lyst til.

- Man spiller jo i første omgang for at få råd til at have det sjovt, og det skulle man så gerne kunne resten af livet.

Er det også et af de gode råd, som du vil give videre til andre lottovindere?

- Ja, omtanke er godt. Det gælder også, hvis man overvejer at stå frem som vinder.

- Man skal virkelig tænke sig om, og jeg vil faktisk anbefale, at man lige lader tingene falde til ro, før man overhovedet overvejer det. Man kan hurtigt lade sig rive med, og så er man måske ikke helt klar til konsekvenserne.

- Og så skal man altså bruge lidt af pengene. Der er jo ingen grund til at spille, hvis man alligevel ikke vil have lidt sjov med dem, når de er vundet.

Poul Hjortbøl har, udover sin virksomhed, investeret i nyt hus, og så har han leaset en Ferrari, som han har kørt i om sommeren ind til i år.

Poul Hjortbøl valgte blandt andet at bruge nogle af sine penge på en Ferrari (Foto: Privatfoto)
Poul Hjortbøl valgte blandt andet at bruge nogle af sine penge på en Ferrari (Foto: Privatfoto)
 

0 kommentarer
Vis kommentarer