125 år med travbanen

Steen Juul står bag hjemmebane-håbet i Charlottelund Travbanes jubilæumsløb søndag

Gå med i Lunden. En talemåde, der i de sidste 125 år har betydet et besøg på Charlottenlund Travbane for mange københavnere.

Danmarks hovedstadsbane fejrer jubilæum på søndag, og banen signalerer i dén grad, at mange år på bagen ikke er ensbetydende med alderdomstegn. Travbanens nye stjerne, Tycoon Conway Hall, kommer nemlig til start i Jubilæumsløbet. Det er igen Steen Juul, der har fundet uanede muligheder i en travhest.

Han har længe haft store tanker om hesten, der i år kan være aktuel til Europas største løb. Deriblandt Elitloppet i Sverige og Copenhagen Cup i maj – også på hjemmebane.

En sejr i Jubilæumsløbet udløser automatisk en optagelse i feltet om fem uger.

– Mit håb er, at Tycoon Conway Hall vil være interessant for løbet – uanset om den vinder Jubilæumsløbet. Det nytter ikke at komme til Copenhagen Cup uden at have noget at gøre i løbet. Den dag skal den være på toppen, ellers gør en indbydelse ingen forskel, siger Steen Juul

Nok'en Frækkert her med Jörgen Sjunnesson har vundet mange løb på den 125-årige gamle travbane i Charlottenlund. (Foto: Lasse Jespersen) Trav Wellness-ophold til travhest  

Det er hestens anden start i denne sæson. Da den vandt sæsondebuten og blev på det tidspunkt årets hurtigste vinder i Sverige.

- Selvfølgelig var jeg imponeret over hesten. Den var hurtig fra start, og den fik tryk undervejs. Alligevel kunne den trække fra de andre i opløbet. Det gør jo, at vi kan begynde at satse på de store løb, men det kan hurtigt vende op og ned, siger Steen Juul, der har trukket feltets dårligste startspor.

Derfor er parret ikke med i Ekstra Bladets V5-forslag.

Efter det spil starter stalden anden gode seks-årige, Takethem. Det er en stærk krabat, der trods et bagspor står med vinderchance.

- Det er selvfølgelig ikke optimalt med et spor i anden række. Jeg håber på, at der kommer tempo undervejs, ellers må jeg nok selv køre frem. Takethem er stærk, og jeg vil ikke sidde nede bagved, siger Steen Juul.

  Travklub God feeling inden jubilæumsdag

Det er Takethems første start i denne sæson.

EKSTRA BLADETS SPILFORSLAG

Charlottenlund, 10. april

V5-forslag

V5-1: 8-7-2-11

V5-2: 6-8-11

V5-3: 11-10-9-12-1

V5-4: 7-3

V5-5: 4

120 kroner

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer