65-årig elitesportsmand tænker stort

Steen Juul har netop hentet sit 26. championat på Charlottenlund Travbane, og han har forhåbning om at være med på den største scene

Steen Juul forklarer sine forventninger til 2016. (Tv: Anders Stoffer)

Se interview med Steen Juul herover, hvor han fortæller om forventningerne til det kommende år

CHARLOTTENLUND (Ekstra Bladet): Steen Juul er synonymet med Charlottenlund Travbane. For 26. gang blev han i 2015 den oftest sejrende kusk på hovedstadsbanen.

Dåbsattesten afslører en alder på bare 65 år, og træneren har da også ambitioner om at køre videre i år

.

Steen Juul er et ikon i dansk travsport. (Foto: Martin Timm Holmstav)
Steen Juul er et ikon i dansk travsport. (Foto: Martin Timm Holmstav)

- Vi kører på, så godt vi kan med det materiale, som vi har til rådighed. Jeg synes, at det ser ret okay ud. Vi har fine ungheste og har fået skiftet ud i de lidt ældre heste. Det ser okay ud, siger han til Ekstra Bladet.

Se også: Birger styrer alt i Travligaen

To af de heste, der er store forventninger til er stalden to seks-årirge heste - Tycoon Conway Hall og Takethem. De er dog ikke aktuelle med løb i de kommende uger.

- Vi skal lige over den værste vinter. De har været koblet lidt af og fikset op for nogle små problemer. Forhåbentlig kommer de ud, når solen skinner lidt igen, siger Steen Juul.

Allerede for omkring halvandet år siden luftede trænerne muligheden for, at Tycoon Conway Hall kan udvikle sig til en sprinter i verdenseliten. Derfor arbejder han på at få gjort hesten klar til Elitloppet i Sverige sidste søndag i maj.

- Ja. Det er klart, at det er ønsketænkning. Han er begyndt at nå ned på de tider, der kræves. Han skal vise noget i de første løb, som han kommer ud i, for at det skal være aktuelt. Det er et ønske for både for ejeren og mig selv at være med i sådanne nogle løb.

- Han har muligheden for at komme op i den højeste klasse, hvis han ikke allerede er der.

Classic Grand Cru fortsætter

Classic Grand Cru startede for første gang som 13-årig - og den viste, at positionen udvendigt for førerhesten ikke er noget for en gammel hest. (Foto: Martin Timm Holmstav)
Classic Grand Cru startede for første gang som 13-årig - og den viste, at positionen udvendigt for førerhesten ikke er noget for en gammel hest. (Foto: Martin Timm Holmstav)

Steen Juul har tidligere deltaget i Elitloppet. Senest med Classic Grand Cru. Den er nu 13 åer og er faldet for den svenske aldersgrænsen.

Den startede fredag i Charlottenlund, hvor det blev en fjerdeplads.

Se også: Jernhesten fortsætter fredag

- Han gjorde hvad han kunne.  Der var meget, der ikke talte til hans fordel i dag, men han gjorde det, så godt som han kunne. Han er i rimelig god form, så vi melder igen, siger Steen Juul.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere