69-årig vandt sin 10. Grand Prix-sejr

Steen Juul er Mr. Grand Prix. Det understregede han søndag, da han vandt Jyllands største travløb med Extreme

69-årig vandt sin 10. Grand Prix-sejr

Se Extremes sejr i Jydsk 4-årings Grand Prix. Tv: Fast Track

AARHUS (Ekstra Bladet): Dansk travsports nestor, Steen Juul, gjorde det igen. Med lidt over en måned til sin 70 års fødselsdag prikkede han igen en vinder i Jydsk 4-årings Grand Prix.

Bag Extreme vandt han sin tiende sejr i det klassiske løb i den jyske hovedstad, og de to bestemte hver en meter af løbet. Det var føring fra start til slut – og sejren var overlegen foran Eric The Eel og Epicwildfire M T.

- Hesten var super fin, og det er sjovt, at jeg har haft den lige fra jeg så den ud på auktionen for tre år siden, siger Steen Juul til Ekstra Bladet, inden han lægger planerne frem mod årets største opgave: Dansk Trav Derby sidste weekend i august.

Steen Juul var glad for sin jubilæumssejr i Jydsk 4-årings Grand Prix. Foto: Ole Hindby/Dansk Hestevæddeløb
Steen Juul var glad for sin jubilæumssejr i Jydsk 4-årings Grand Prix. Foto: Ole Hindby/Dansk Hestevæddeløb
 

- Jeg regner med, at den skal have en start, inden Derbyprøverne, men jeg må hjem og se, hvad jeg kan finde. Nu bliver den jo belastet af de 305.000 kroner, der var til den i dag.

Steen Juul er ikke meget for, at tale hesten helt op som derbyfavorit.

- Nu var de andre medfavoritter jo lidt væk med galopper her i Aarhus, men er de så gode, at de kan slå os i Derbyet, så må jeg jo bare bøje mig, sagde han med henvisning til, at E Type Cash med Birger Jørgensen galopperede i sidste sving, mens Emoji og Flemming Jensen slet ikke var klar, da startvognen sendte feltet i gang med løbet.

Løbet – der altså gav den 10. sejr til Steen Juul.

- Hvilken sejr har været den største?

- Det kan jeg ikke sige. Der har været noget med dem alle sammen.

- Kan du huske den første i 1982?

- Ja. Det var med Eperios. Der var jeg jo ikke så gammel. Den betød noget for mig.

Han har prøvet det 10 gange. Æresrunden efter sejren i Jydsk 4-årings Grand Prix. Søndag var det med Extreme. Foto: Ole Hindby/Dansk Hestevæddeløb
Han har prøvet det 10 gange. Æresrunden efter sejren i Jydsk 4-årings Grand Prix. Søndag var det med Extreme. Foto: Ole Hindby/Dansk Hestevæddeløb
 

- Hvilken var den mest overraskende?

- Med Per Mento var vi jo dømt ude på forhånd med et højt startnummer. Men alt lykkedes for os på dagen.

- Bvlgari Peak skulle jeg ikke have kørt. Flemming Jensen havde kvalificeret den, men han sagde nej til at køre den, og så var den jo en af dem, der også vandt derbyet.

- Hvilket Grand Prix, du ikke vandt, husker du bedst?

- Haha. Der er nok mange, jeg skulle have vundet. Men dem husker jeg ikke lige nu.

Steen Juul sejre i Jydsk 4-årings Grand Prix

 

1982 Epeiros

Steen Juul tog sin første sejr i Jyllands største travløb helt tilbage i 1982. Det var trænerens sidste år som Skive-træner. Han skiftede derefter til Charlottenlund Travbane, som han har repræsenteret siden. Epeiros galopperede senere fra start i Derbyet, men blev nummer tre.

 

1986 Join Løjbjerg

Join Løjbjerg var Steen Juuls store derbyhåb, og den forstærkede kandidaturet ved sejren i Aarhus. Hesten førte i Dansk Trav Derby, men kunne ikke holde hjem.

Foto: Burt Seeger
Foto: Burt Seeger
 

1993 Rudolf Le Ann

Saga-hesten Rudolf Le Ann var Steen Juuls første dobbelt med sejre i både Jydsk 4-årings Grand Prix og Dansk Trav Derby. Hesten vandt alles hjerter, da ejerne under hestens treårssæson omkom ved et flystyrt. Blev kaldt Taroks afløser – og blev for nogle år siden kåret som de seneste 50 års største derbyvinder.

Foto: Burt Seeger
Foto: Burt Seeger
 

1997 Atom Tess

Den anden dobbelt med Peter Rasmussen-trænede Atom Tess. Hesten blev ligesom Rodulf Le Ann en international stjerne og deltog i Eltiloppet.

 

 

1998 By Alf Palema

En ny slags dobbelt. Nemlig sejre to år i træk. By Alf Palema var stærkest, da B-årgangen mødtes til Grand Prix i Aarhus.

 

2011 Per Mento

Mr. Grand Prix holdte en lang pause fra sejrspladsen efter sejren med By Alf Palema. 13 år skulle der gå før Steen Juul igen var bedst på opløbsbakken i Aarhus.

 

2014 Tycoon Conway Hall

Stjernehesten Tycoon Conway Hall døjede som unghest voldsomt med temperamentet, men til Jydsk 4-årings Grand Prix var der ingen tvivl. De rød-grønne Steen Juul-farver var først på målstregen. Til gengæld brændte den sammen i Dansk Trav Derby.

 

2017 Bvlgari Peak

Med Jokeren som medejer var 2017 Bvlgari Peaks år. Hesten vandt både Jydsk 4-årings Grand Prix og Dansk Trav Derby.

 

2019 Daytona

Steen Juul førte fra start til mål med Daytona, og han havde store forventninger til hesten i Dansk Trav Derby, hvor han selv meldte frafald på grund af sygdom. Der galopperede Grand Prix-vinderen med en halv omgang tilbage af løbet til stor skuffelse for Steen Juul.

 

2020 Extreme

Som året før bestemte Steen Juul hele vejen med Extreme i front. På sidste langside satte han fart på Extreme, og så halsede de øvrige bare efter.