Aktionærer afviser millionbud fra Lego

Den ekstraordinære generalforsamling på Billund Trav sagde nej til at sælge banen for 45 millioner kroner

Til det sidste var det uvist, hvilken vej det ville gå. (Foto: Ole Hindby)
Til det sidste var det uvist, hvilken vej det ville gå. (Foto: Ole Hindby)

Lego-familien fik tirsdag aften en lang næse fra aktionærerne på Billund Trav.

Familiens investeringsselskab, Kirkbi, havde nemlig lagt et tilbud for at overtage den attraktive grund i Billund tæt på Legoland og Lalandia. Buddet lød på 45 millioner kroner.

Det tog over en halv time at tælle stemmerne op ved den ekstra ordinære generalforsamling i aktieselskabet Billund Trav, og da resultatet blev læst op, stod det klart, at der ikke var flertal for et salg af grunden, hvor banen ligger.

 Se også: Billund Trav: Driften er sikret i to år

Sælger noget af grunden
Billund Trav skal alligevel forbi Tinglysningskontoret, for forsamlingen sagde ja til at sælge en del af grunden, hvor der nu er parkeringsplads fra.

- Der var kommet et bud i morges kl. 8 fra Hotel Propellen, der er banens naboer. De får nu lov til at overtage det stykke jord for 2.240.000 kroner, siger Linda Nielsen.

Med det beløb er der til driften af banen i hvert fald i 2016.

Tæt på dødt løb
Linda Nielsen har i uger arbejdet for at Billund Trav blev bevaret, og det var tæt på, at der slet ikke kom noget salg på tale. 645 stemte nej til salg. 647 stemte ja til det delvise salg, mens 238 stemmer var for et totalt salg.

Se også: Byder 45 millioner for dansk travbane

- Jeg er lykkelig for, at et fuldt salg blev afvist, siger Linda Nielsen til Ekstra Bladet.

- Det er dejligt at vide, at der nu er ro til at arbejde for banen. Nu håber jeg, at bestyrelsen vil arbejde for, at vi får brugt arealet til andet end trav.

- Vi har en rigtig god placering tæt på Legoland og Lalandia. Vi bliver nødt til at tænke anderledes. Jeg kan da selv forestille mig, at vi afholder koncerter her, siger Linda Nielsen.

Hun var også glad for den store opbakning til protest-gruppen. Mange af banens støtter, der ikke ejer aktier aktionerede, da aktionærerne ankom.

9 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere