Amatørkusk fik smadret derbydrømmen

Sune Hansen hentede en sensationel tredjeplads og kvalifikation til Dansk Trav Derby – men få minutter efter var han diskvalificeret

Sune Hansen er ivrig amatørkusk med rødder hos travbanen i Nykøbing Falster. Foto: Lasse Jespersen
Sune Hansen er ivrig amatørkusk med rødder hos travbanen i Nykøbing Falster. Foto: Lasse Jespersen

Det blev noget af et antiklimaks for amatørkusken Sune Hansen.

Under Derbyprøverne på Charlottenlund Travbane søndag eftermiddag fik han kørt den upåagtede travhest Balder til en tredjeplads i sit kvalifikationsløb. Lige akkurat nok til en af de 12 derbypladser om to uger.

Men glæden varede kort.

For få minutter efter meddelte dommerne, at Balder var udelukket, fordi Sune Hansen havde trængt en konkurrent i opløbet. Han pressede ifølge dommerne sig ud i banen og generede dermed Bivo Torkdahl, som Steen Juul kørte.

- Vi kører tæt, det gør vi, men det gør Steen Juul jo selv, når han kører, sagde Sune Hansen til Ekstra Bladet.

- Det er altså en derbyplads, vi kører om. Jeg synes, det er en helt urimelig dom. Steen råber og skælder mig ud, men han ved jo godt inderst inde, at hans hest var slået, og der var plads. Det er jo til hans fordel, at han får mig smidt ud, nu får han Børge med også, sagde Sune Hansen, der på det tidspunkt ikke kunne vide, at en fjerdeplads havde været nok for Børge.

- Jeg tror, at dommerne havde dømt anderledes, hvis det havde været omvendt, sagde Sune Hansen.

Nu kommer han slet ikke til at køre travløb i derbyweekenden.

- Samtidig giver de mig en udelukkelse i derbyweekenden, det synes jeg altså ikke er o.k.

Juul: Ikke dagens værste trængning
Steen Juul blev senere på eftermiddag interviewet om episoden med Sune Hansen. Der henviste træneren til en episode tidligere på dagen i et andet løb.

- Jørgen Sjunnesson lavede en større trængning i hoppeløbet med Blackbird. Når den ikke blev disket, så skulle Sune Hansen heller ikke været disket, sagde Steen Juul i sejrsinterviewet efter Bvlgari Peak havde vundet sin Derbyprøve.