Jeg hører til ved DM

V5 Nordic: Bent Svendsen er med på et afbud til DM for Travtrænere, men det gør ikke glæden mindre

- Det er en fejl, at jeg ikke har været med til DM i de sidste to år, for jeg hører til blandt de bedste, siger travtræner Bent Svendsen fra Skive om DM for Travtrænere, der begynder onsdag eftermiddag i Aalborg.

Det er en kuskematch mellem landets 12 bedste kuske.

Bent Svendsen fik for to år siden revet et ledbånd over i skulderen, og en operation var nødvendig, så de seneste år har han ikke kunnet køre– og vinde – løb nok til at deltage i matchen, som han ellers har været en del af siden 1999.

Det er en fejl, at jeg ikke har været med til DM i de sidste to år

- DM er et godt sted at vise sine evner frem for både sponsorer og hesteejere, og modsat mange af mine konkurrenter, der er for beskedne, kan jeg godt blære mig lidt og sige, at jeg hører til ved DM, griner Bent Svendsen, der sammen med sine konkurrenter skal køre i alt 14 afdelinger i Aalborg onsdag, Aarhus fredag og lørdag aften i Odense.

Bent Svendsen ser med glæde frem til matchen, hvor det efter hans mening er vigtigt, at kusken er rutineret, da det gælder om at holde hovedet koldt og få point med hjem i alle afdelingerne.

Fest med konkurrenterne
- Det er et uroligt godt arrangement, fordi det kører over tre dage. Det er mere fair og giver den rigtige vinder, når man er ude i 14 afdelinger i stedet for fem. Men det giver også arrangørerne en udfordring at få samlet de 168 heste, der skal være med, siger Bent Svendsen.

Der er trukket lod om hestene for at give alle lige muligheder.

Læs også:

Se også: Bent Svendsen er klar til DM

- Min erfaring siger mig, at får man en god start, betyder det meget. Hvis man får en god førstedag, så kan man køre mere sikkert de næste dage. Hvis man ikke vinder noget den første dag, så går man lidt i panik, og så kan det være svært at bevare roen og overblikket. Der skal også noget held til, forklarer Bent Svendsen.

- Alle vil jo gerne vinde førstepræmien på 50.000 kroner, hvilket svarer til, at man skal køre en halv million kroner ind i almindelige løb, så der bliver kamp om det. Ud over selv matchen er det også dejligt at være sammen med kollegaerne efter løbene, hvor vi har godt samvær med koner og kærester. Og så er der fest efter sidste afdeling på Fyn, smiler Bent Svendsen.

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

[[

EKSTRA BLADETS V5-FORSLAG
Aalborg, onsdag 27. marts
V5-1: 2-3-6-12
V5-2: 1-7-2-5-10
V5-3: 7-5-6
V5-4: 3
V5-5: 4-5
120 kroner

SE EKSPERTKUSKENES V5-FORSLAG I EKSTRA BLADET ONSDAG

]]
[[[

DM FOR TRAVTRÆNERE 2013

Følgende kuske skal dyste i konkurrencen:
Birger Jørgensen – Aarhus
Rene Kjær – Odense (Forsvarende mester)
Jeppe Juel – Aalborg
Henrik Lønborg – Aarhus
Knud Mønster – Skive
Steen Juul – Charlottenlund
Ken Ecce – Charlottenlund
Christian Lindhardt – Skive
Rene Jonassen – Charlottenlund
Kent Friborg – Aalborg
Morten Friis – Skive
Bent Svendsen – Skive

Program:
Aalborg onsdag 27. marts
Aarhus fredag 29. marts
Odense lørdag 30. marts.

]]]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere