Amatør idømt dopingbøde

Amatørkusk Emil D. Mæhlisen er idømt en bøde på 12.500 kroner og en udelukkelse på tre måneder efter positiv dopingtest af hesten Parco Beach

Emil D. Mæhlisen troede, at han havde vundet løbserien 'Sigter mod stjernerne' men hesten var dopet. (Foto: Lasse Jespersen)
Emil D. Mæhlisen troede, at han havde vundet løbserien 'Sigter mod stjernerne' men hesten var dopet. (Foto: Lasse Jespersen)

Dansk Travsports Centralforbund (DTC) har udsendt følgende pressemeddelelse:

Dansk Travsports Centralforbund (DTC) har truffet afgørelse i dopingsagen omhandlende hesten Parco Beach. Hestens ansvarlige træner, Emil D. Mæhlisen, Jydsk Væddeløbsbane, idømmes en udelukkelse på tre måneder samt en bøde.

Det er den ansvarlige træners ansvar at holde styr på, at en hest ikke starter i løb under påvirkning af lægemidler eller andre kemiske substanser, som på nogen måde kan antages at påvirke dens aktuelle præstationsevne under løbet.

Det er på denne baggrund, at DTC idømmer amatørkusk Emil D. Mæhlisen såvel udelukkelse som bødestraf.

Han bragte hesten Parco Beach til start på Royal Canin Arena onsdag 5. december 2012, hvor den sejrede i tiden 1.17,3/2160 meter til en førstepræmie på 25.000 kr.

Efter løbet blev der rutinemæssigt udtaget en dopingprøve på hesten, og både A-prøven, der blev analyseret på et laboratorium i Uppsala i Sverige, og B-prøven, der blev analyseret i Paris, viste store koncentrationer af stoffet Triamcinolonacetonid, der findes i præparatet Kenalog.

Den anvendte, samlede dosis svarer til otte gange den anbefalede dosis i forbindelse med løbsdetagelse efter endt behandling

I forbindelse med sagen foretog repræsentanter fra DTC torsdag 20. december 2012 et uanmeldt kontrolbesøg i stalden hos Emil D. Mæhlisen. Ved kontrolbesøget blev det klarlagt, at hesten havde været under veterinær behandling mandag 24. september 2012, hvor den havde modtaget injektioner i tre led.

Hvert enkelt led var blevet injiceret med 40 mg Kenalog, hvilket gav en samlet dosis på i alt 120 mg.

Den anvendte, samlede dosis svarer til otte gange den anbefalede dosis i forbindelse med løbsdetagelse efter endt behandling. Ifølge gældende karenstider fastsat af DTCs Dopingkontrol, er én ledbehandling med maksimalt 15 mg Kenalog er fastsat til at være 28 døgn. Ved en højere dosis må en væsentligt længere karenstid beregnes.

DTC har drøftet sagen med sine samarbejdspartnere i det fællesnordiske dopingsamarbejde, NEMAC, og forbundet har efterfølgende truffet afgørelse om, at Emil D. Mæhlisen på baggrund af sagens karakter idømmes en udelukkelse på tre måneder gældende fra mandag 8. april til søndag 7. juli 2013.

Derudover idømmes han en bøde på 10.000 kr. som ansvarlig træner samt en bøde på ti procent af førstepræmien i det pågældende løb svarende til 2.500 kr., således at den samlede bødestraf i alt kommer til at andrage 12.500 kr.

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere