Selvfølgelig bør han bare vinde

Dansk travsports bedste hest, Classic Grand Cru, er på søndag klar til en ny stor sæson

Jens de Rosche fik i forbindelse med Steen Juuls skadeperiode sidste år lov til at køre Classic Grand Cru i løb. (Foto: Lasse Jespersen)
Jens de Rosche fik i forbindelse med Steen Juuls skadeperiode sidste år lov til at køre Classic Grand Cru i løb. (Foto: Lasse Jespersen)

De sidste tre måneder har Danmarks bedste travhest Classic Grand Cru holdt velfortjent løbspause oven på en sæson, som blandt andet betød skridtet ind i den absolutte verdenselite.

1,6 mio. kroner løb Classic Grand Cru hjem til sin tyske ejer, og hestens daglige oppasser, Jens de Rosche, ser ingen hindring for en lige så god sæson i år.

- Jeg synes næsten, at han har trænet bedre, end han nogensinde har gjort. Alt taler for en lige så god sæson i år som i fjor, siger Jens de Rosche, der gennem hele karrieren har passet Classic Grand Cru, som var det hans egen.

En rigtig indehest
Lidt menneskelige træk er der over Classic Grand Cru, som ikke behøver mange starter i 2013 for at runde seks millioner kroner indløbet. Classic Grand Cru elsker nemlig at være inde i stalden, når kulden udenfor bider.

- Ja, han er lidt af en indehest, som slet ikke kan forstå, hvorfor han egentlig skal ud. Ofte når jeg lukker ham på fold, så vender han hurtigt hovedet rundt og er sådan set klar til at komme ind igen, kommer det med et grin fra Jens de Rosche.

Læs også:

Se også: Fem møder Classic Grand Cru

Men ud det skal Classic Grand Cru, og det sker søndag eftermiddag på Charlottenlund Travbane i et ganske almindeligt løb. Sæsonen skal indledes blødt.

- Det er helt tilfældigt, at det lige nøjagtigt blev til en løbspause på tre måneder. Han virker som en meget robust og stærk hest, som altid er klar, når man beder om det. Men topform kan man ikke begære hele året rundt og således heller ikke til på søndag, pointerer Jens de Rosche.

Sæsonstarten på Lunden lugter dog langt væk af et straffespark med blot fem modstandere, men Jens de Rosche er ikke sen til at advare.

- Selvfølgelig bør han løse opgaven på søndag, men der er andre løb, der fremadrettet er vigtigere. Og der er et par gode heste med på søndag, som har løb i kroppen. Det siger sig selv, at Classic Grand Cru efter tre måneders pause vil savne løbstempo i sine ben, siger oppasseren.

Norsk storløb venter
Det er helt og holdent træner Steen Juul, der udstikker kursen for Classic Grand Cru, og den går med et par løb i kroppen mod en start i Norge i slutningen af næste måned.

- Jeg går ud fra, at Steen matcher ham mod en start i Klosterskogen Grand Prix, som den første store opgave i år, siger Jens de Rosche om løbet, som hesten nærmest er selvskrevet starter i efter to sejre og to andenpladser gennem de sidste fire år.

- Jeg ser meget frem til igen at tage med Classic Grand Cru rundt til de store løbsdage i Skandinavien. Så glemmer man også lidt, hvor koldt det er lige nu, siger Jens de Rosche.

Sideløbende med væddeløbene virker Classic Grand Cru også som avlshingst. Han bedækker naturligt, men sæsonen er ikke begyndt startet endnu. Det er simpelthen for koldt.

[

GULDDIVISIONEN

Charlottenlund, søndag 24. februar

1 Nick Nock - Kasper K. Andersen

2 Min Narkissos - Per Damberg

3 Væsterbo Paradise - Jeppe Juel

4 Tapper Kelly - Mikael Dahlqvist

5 Classic Grand Cru - Steen Juul

6 Poppy Hills - Morten Friis

]
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere