Dømt travkusk: Jeg har haft svært ved at sove

Styrt: Martin Andreasen fik nedsat sin udelukkelse fra tre til en måned - men han tænker mest på Lars Piper, der røg i koma efter uheldet

Martin Andreasen har fået sænket sin straf for groft uforsvarlig kørsel i Skive mandag 3. december. (Foto: Lasse Jespersen)
Martin Andreasen har fået sænket sin straf for groft uforsvarlig kørsel i Skive mandag 3. december. (Foto: Lasse Jespersen)

Travkusken Martin Andreasen fik mandag eftermiddag nedsat sin udelukkelse i forbindelse med et styrt på Skive Trav mandag 3. december.

Læs også:

Se også: Travkusk får nedsat straf

Styrtet udløste en kædereaktion og sendte to kollegaer, Kent Friborg og Lars Piper, i jorden. Værst gik det ud over Lars Piper, der lå bevidstløs på banen røg i koma.

Martin Anderasen blev idømt tre måneders udelukkelse for groft uforsvarlig kørsel og en bøde på 2000 kroner. Den dom ankede han til løbsdomstolen, der valgte at nedsætte udelukkelsen til en måned.

Læs også:

Se også: Kvæstet travkusk ude af respirator

- Jeg synes, at det er en mere retfærdig dom. Det er klart, at jeg er glad for udfaldet. Nu synes jeg, at straffen er, hvad den burde have været fra starten, siger Martin Andreasen til Ekstra Bladet.

Se også: Tv: Styrt sender travkusk i koma

Han gør det straks klart, at det har været en svær tid efter episoden.

- Det er ikke noget, som jeg bare kan lægge bag mig. Det har påvirket mig meget. Der har været mange forstyrrelser i min nattesøvn. Det vigtigste i alt det her er, at det hele tiden går fremad med Lars Piper, siger han.

Læs også:

Se også: Ulykkelig travkusk: Jeg håber det bedste

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

SAGEN KORT

  • Mandag 3. december 2012: Amatørkusken Lars Piper bliver slemt tilredt efter et styrt på Skive Trav. Han ligger bevidstløs på jorden og køres med fuld udrykning til Skejby Sygehus. Travtræner Kent Friborg er også involveret i styrtet. Han pådrager sig hjernerystelse og bliver kørt til Viborg Sygehus.
  • Overdommer Bent Koch dømmer straks Martin Andreasen som skyldig i uheldet. Dommen lyder på en øjeblikkelig udelukkelse på tre måneder og 2000 kroner i bøde for uforsigtig kørsel. Dommeren vurderer, at Martin Andreasen har kørt for snævert ind foran Kent Friborg. Det er efterfølgerne af det styrt, der gør, at Lars Piper ender i jorden
  • Tirsdag 4. december: Det står klart, at Lars Piper er i koma
  • 11. december: Martin Andreasen appellerer dommen til Løbsdomstolen og får lov til at køre løb, indtil sagen er behandlet.
  • Fredag 11. januar 2013: Gennem Skive Trav melder Lars Pipers familie, at han er nu er ude af respiratoren og i klar fremgang
  • Mandag 4. februar: Løbsdomstolen behandler sagen. Skyldsspørgsmålet stadfæstes, mens udelukkelsen nedsættes til en måned. Bøden bibeholdes
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere