Travkusk får nedsat straf

Styrt: Martin Andreasen fik nedsat sin udelukkelse fra tre til en måned

Redningsfolkene arbejde længe på at stabilisere Lars Piper efter styrtet på Skive Trav. (Foto: Flemming Andersen)
Redningsfolkene arbejde længe på at stabilisere Lars Piper efter styrtet på Skive Trav. (Foto: Flemming Andersen)

Travkusken Martin Andreasen fik mandag middag nedsatsin udelukkelse i forbindelse med et styrt på Skive Trav 3. december.

Læs også:

Se også: Dømt travkusk: Jeg har haft svært ved at sove

Dengang vurderede banedommeren, Bent Koch, at Martin Andreasen havde kørt groft uforsvarligt i en situation, der udløste et massestyrt og indlæggelse til to andre kuske. Kent Friborg blev indlagt i Viborg med hjernerystelse, og Lars Piper blev sendt i koma efter styrtet og straks overført til Skejby Sygehus.

Læs også:

Se også: Kvæstet travkusk ude af respirator

Bent Koch idømt straks Martin Andreasen en tre måneders udelukkelse og en bøde på 2000 kroner. Den dom ankede Martin Andreasen til sportens løbsdomstol.

Se også: Tv: Styrt sender travkusk i koma

Mandag blev sagen behandlet, og ifølge Ekstra Bladets oplysninger, valgte Løbsdomstolen at stadfæste skyldsspørgsmålet. Der var tale om groft uforsvarlig kørsel.

Til gengæld blev strafudmålingen nedsat. Løbsdomstolen dømte Martin Andreasen en måneds udelukkelse og bibeholdt bøden på 2000 kroner.

Læs også:

Se også: Ulykkelig travkusk: Jeg håber det bedste

Løbsdomstolen lagde vægt på en tidligere sag fra oktober 2007, hvor en amatørkusk ligeledes blev idømt en udelukkelse på en måned.

Siden har der ikke været sager med groft uforsvarlig kørsel i travsporten.

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

SAGEN KORT

  • Mandag 3. december 2012: Amatørkusken Lars Piper bliver slemt tilredt efter et styrt på Skive Trav. Han ligger bevidstløs på jorden og køres med fuld udrykning til Skejby Sygehus. Travtræner Kent Friborg er også involveret i styrtet. Han pådrager sig hjernerystelse og bliver kørt til Viborg Sygehus.
  • Overdommer Bent Koch dømmer straks Martin Andreasen som skyldig i uheldet. Dommen lyder på en øjeblikkelig udelukkelse på tre måneder og 2000 kroner i bøde for uforsigtig kørsel. Dommeren vurderer, at Martin Andreasen har kørt for snævert ind foran Kent Friborg. Det er efterfølgerne af det styrt, der gør, at Lars Piper ender i jorden
  • Tirsdag 4. december: Det står klart, at Lars Piper er i koma
  • 11. december: Martin Andreasen appellerer dommen til Løbsdomstolen og får lov til at køre løb, indtil sagen er behandlet.
  • Fredag 11. januar 2013: Gennem Skive Trav melder Lars Pipers familie, at han er nu er ude af respiratoren og i klar fremgang
  • Mandag 4. februar: Løbsdomstolen behandler sagen. Skyldsspørgsmålet stadfæstes, mens udelukkelsen nedsættes til en måned. Bøden bibeholdes
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere