Jeg kunne have kørt hurtigere

V65 Odense: Peter M. Andersson anede ikke, hvor stærkt det gik, da Solstrålen reelt afgjort storløbet i Odense efter få meter

Solstrålen var helt overlegen i Odense og vandt  meget let Grand Circle 3-års Hoppe Championat. (Foto: Lasse Jespersen)
Solstrålen var helt overlegen i Odense og vandt meget let Grand Circle 3-års Hoppe Championat. (Foto: Lasse Jespersen)

ODENSE (ekstrabladet.dk): - Jeg er ekstra glad for sejren, for her var alle de gode med, så nu fik vi vist, at hun er den bedste i årgangen.

Sådan sagde den svenske travkusk Peter M. Andersson til Ekstra Bladet efter Solstrålens tredje storløbssejr i træk. Den treårige travhoppe, der tidligere på året blev handlet fra Bornholm til Bolnäs i Sverige, har taget turen til Danmark fem gange i efteråret.

Se også: Lynkupon vandt 200.000 kroner

Fire sejre og en andenplads er det blevet til, og hoppen har via tre storløbssejre travet 466.000 kroner ind i de starter.

Ved sejren i Odense i Grand Circle 3-års Hoppe Championat blev starten afgørende. Sweet Home Alabama, som tidligere på sæsonen blev regnet for den bedste hoppe i årgangen var favorit, men Peter M. Andersson satte tempo på fra start, og da den sad i front, var løbet afgjort.

Da I sidste gang mødte Sweet Home Alabama, slap du spidsen til den. Det ville du ikke her?

- Ja, men skyldes udelukkende, at jeg på det tidspunkt ikke vidste, hvor god modstanderne var i forhold til Solstrålen, og i Hoppekriteriet havde jeg også sat mig for, at jeg ikke ville slippe, men her udgik Sweet Home Alabama jo.

Der blev kørt stærkt i Odense. De første 500 meter gik efter 1.10 (51,4 km./t.) og det tog et minut og 14,6 sekunder at tilbagelægge den første kilometer (48,3 km./t.)

- Gik det så stærkt? Det føltes ikke sådan, jeg kunne godt have kørt hurtigere

Se løbet her

- Jeg kører ikke med stopur, så jeg var ikke helt klar over, hvor stærkt det gik. Hun kom hjem på 1.14,5, ikke? Så hun holdt jo farten meget godt, jeg satte tempoet lidt ned for så at køre lidt igen til slut, og jeg havde ikke brugt hverken det norske hovedlag eller trukket vattet, så der var lidt mere i hende, hvis det havde været nødvendigt.

Det var en bleg indsats trods sejren i Aalborg i seneste start, der havde fået folk til at tvivle på, om de mange rejser frem og tilbage til Danmark havde sat sig i kroppen på den unge, talentfulde hoppe.

- I dag var hun slet ikke træt i mål som i Aalborg. Der var det første gang, hun virkelig var træt. I Aalborg var hun dog undskyld, da hun havde lidt snot i halsen efter løbet, siger Peter M. Andersson.

Vindertiden 1.14,5/2140 meter autostart var ny banerekord på Royal Canin Arena i Odense.

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen