Solstrålen peppes op

V65 Odense: Den svenske travtræner Thomas Lönn håber på ny dansk storløbssejr med hoppe

Solstrålen har vundet både Dansk Hoppe Kriterium og Dansk Avlsløbs for Hopper i efteråret. (Foto: Lasse Jespersen)
Solstrålen har vundet både Dansk Hoppe Kriterium og Dansk Avlsløbs for Hopper i efteråret. (Foto: Lasse Jespersen)

Der er lagt op til et forrygende møde mellem landets bedste treårige hopper søndag i Thybo Maskiners Grand Circle 3-års Hoppechampionat i Odense. Fra Sverige har træner Thomas Lönn sin hoppekriteriumsvinder Solstrålen fuldstændig klar igen.

- Hun har haft behov for pausen siden sejren i avlsløbet. Hun var ikke helt fin i Aalborg, da hun faktisk stod med infektion i kroppen og lidt problemer med et ben. Men hun leverede alligevel en fin præstation ved at vinde løbet, siger svenskeren.

Fin efter dyrlægebesøg
Solstrålen har siden været en tur hos dyrlægen og virker igen fin og frisk til årets sidste opgave.

- Hun har gået et par arbejder siden og virker til at være, som hun plejer. Jeg håber i hvert fald ikke, at løbspausen får betydning for hendes indsats på søndag, siger Lönn, der igen kan få målt sin hests indbyrdes styrke mod en anden årgangshest, Sweet Home Alabama fra succestræner Peter Rudbecks stald i Skive.

- Vi har jo mødt Sweet Home Alabama en gang tidligere. Der er tale om en meget fin hest, så det bliver selvfølgelig noget sværere at vinde også den her gang. Men den har jo ikke startet siden kriteriumsprøven, men der er jo også andre fine heste med i løbet, blandt andre Starlet Beat og Souris de Vie, påpeger Thomas Lönn.

Mellemstop i Skåne
Thomas Lönn har sit virker højt oppe i Sverige og rejser langt for at komme til Fyn. Men han mellemlander lørdag på Jägersro-banen i Malmö, hvor han inden V75-løbene vil give sin danske årgangsstjerne et par intervaller.

- Hun får lige et par lette intervaller for lige at blive peppet lidt op, siger Thomas Lönn, som allerede nu har en plan klar for, hvornår Solstrålen skal sæsondebutere efter vintertræningen.

- Jeg har kigget lidt på, hvornår storløbene i årgangssammenhæng afvikles i Danmark, og jeg tror faktisk, at vi går efter at starte hende i hoppernes udgave af Sprintermesteren. Og skal hun ud der, så skal hun selvfølgelig lige have et par starter i kroppen først. Så det ligner sæsondebut til næste år engang hen i april hjemme i Sverige, siger han.

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

EKSTRA BLADETS V65-FORSLAG

Odense, søndag 25. november

V65-1: 1-11

V65-2: 1-9-3-4

V65-3: 9-1

V65-4: 8-5-6-2

V65-5: 9

V65-6: 2-3

128 kroner

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen