Alle taler om Therumoursaidfire

Skive Trav er stærkt repræsenteret i Dansk Opdrætningsløb søndag på Charlottenlund Travbane. Amatørtrænede Therumoursaidfire er hesten at besejre, men det kan blive svært, med mindre den udfordres.

Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det, sagde Storm P. engang. Sætningen kunne med lidt andre ord også bruges, når det kommer til den dygtige Skiveamatør Peter Rudbeck. Han er med sin Therumoursaidfire igen aktuel i årets største løb for de toårige travere.

En af dem, som forsøger at stikke en kæp i hjulet på Peter Rudbecks ambitioner om at vinde Dansk Opdrætningsløb, er en anden Skivetræner, Christian Lindhardt. Han stiller op med hele to kapable modstandere i Tano Bork og True Line.

- Som i toårsgrandprixet skal Therumoursaidfire udfordres, hvis den skal besejres. Og det blev den stykvis i Aarhus. Havde Tano Bork ikke snublet i sidste sving, er jeg overbevist om, at min hest havde besejret Therumoursaidfire, siger Christian Lindhardt.

Men træneren erkender hurtigt, at det igen kan blive en for stor mundfald at besejre stortoårstalentet fra Peter Rudbecks stald.

- Hvis en af mine eller de andre skal vinde, kræver det, at ’nogen’ ofrer sig og tager en slåskamp med Therumoursaidfire. Kommer den til spids, og får Birger Jørgensen lov til at køre en langsom første kilometer, vinder Therumoursaidfire. Hesten leverede en enestående præstation i grandprixet. Noget af det bedste, man nogensinde har set i Danmark, roser Christian Lindhardt.

Har hyret svensk topkusk

Selv kører han True Line, mens årets derbyvinder, Knud Mønster, igen sættes bag Tano Bork.

- Mine heste er meget jævnbyrdige og har blot startsporene til forskel. De bliver begge rigtig skrappe til næste år, da de på ingen måde endnu er skærpet, men blot har løbet det på deres naturlige instinkt, siger Christian Lindhardt, der holder fast i Knud Mønster bag Tano Bork.

- Det vil naturligvis være dumt at skifte kusk, da det gik så godt i grandprixet. På papiret er det nok den af mine, der skal stå med størst chance mod Therumoursaidfire. Får True Line løbet serveret, afviser jeg ikke, at den kan være lige så stor en chance. Hun vil have stor fordel af Lunden, advarer Christian Lindhardt.

Trænerne har også to strenge at spille på i trøstudgaven til Dansk Opdrætningsløb. Her kan Tor Mento med en af Sveriges bedste kuske, Johnny Takter, måske vise sig at være noget for spillerne. Selv kører han Turningpoint.

- Tor Mento er nok den af mine toårs, der har størst fart indenbords. Han træner forrygende, men virker meget uinspireret i løbene. Jeg har arbejdet lidt ekstra med ham op til søndagens løb og føler, at vi med ændringer på udstyr og balance er kommet et par skridt videre. Jeg er meget spændt på ham og tror faktisk godt, at han kan vinde løbet, siger Christian Lindhardt.

- Turningpoint har ikke gjort meget forkert hidtil. Mødte Therumoursaidfire sidst og blev i det løb generet lidt til galop. Han er hæmmet af startsporet, men har kapacitet til at vinde, hvis det flasker sig, mener Christian Lindhardt.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen