Kører Golden Cup-sejr hjem fra spids

V5 Nordic: Anders F. Jensen er kusk på Ekstra Bladets ugarderede hest i V5-spillet

Travtræner  Anders Fachman Jensen har tre hopper til start onsdag på Charlottenlund Travbane. (Foto: Lasse Jespersen)
Travtræner Anders Fachman Jensen har tre hopper til start onsdag på Charlottenlund Travbane. (Foto: Lasse Jespersen)

Lidt under en halv million kroner er der, hvis kun en spiller finder de fem rigtige i onsdagens fælles nordiske V5-spil.

Ekstra Bladet peger på Olympia Hill som onsdags sikre vinder. Det er en overbevisende sejr i seneste start på Jägersro-banen, der står klart i erindringen. Da blev hesten kørt af den svenske kusk Peter Ingves, og fra spids var hoppen flere gange under tryk. Alligevel stod den imod og vandt i 1.14,0/1640 meter autostart.

Onsdag på Charlottenlund Travbane er løbet 360 meter længere, og det er hestens træner Anders F. Jensen, der er kusk.

- Olympia Hill er i flyvende form, men hun er bedst, når det er sprint, og hun sidder i spids. Denne gang kan vi ikke gøre det til sprint, men jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at hun kommer til fronten.

- Hoppen er hurtig fra start i autostart. Den tror jeg også, hun er i snorestart. Hun tåler pres undervejs, men hun kan også være en lidt magelig type, siger Anders F. Jensen til Ekstra Bladet.

Han har en enkel forklaring på Olympia Hills opblomstring, hvor hesten i år har taget tre sejre i otte starter mod en sejr sidste år i ni forsøg.

- Vi har ændret træningen, så hun får et hårdt træningsarbejde to dage inden hver start. Så virker virker hun mere tændt i løbene, siger Anders F. Jensen.

Lav din lynkupon her og spil med i V5 Nordic. Spilstop onsdag kl. 16.05

Charlottenlund-træneren har yderligere en hest med i Golden Cup-løbet. Der er Pif, der sidste år var med i Hoppederbyet.

- Pif har en god speed, men i seneste start fik hun ikke chancen. Hun sad fast. Der gjorde hun, fordi hun er bedst på en kort speed, og derfor tog jeg en chance og blev siddende, siger Anders F. Jensen.

Det bliver Rene Jonassen, der kører Pif.

- Han er godt kørende, men jeg betragter Olympia Hill som den største chance af mine to heste, siger Anders F. Jensen.

SE EKSPERTKUSKENES V5-FORSLAG I EKSTRA BLADET ONSDAG

I V5-finalen har Charlottenlund-træneren også gæstekusk på sin hest. Det er Rene Kjær, der skal køre Nicoline Gilbak.

- Hun havde et fint efterår, men hun skal lige i gang efter vinterpausen. Vi kan ikke garantere, at hun kommer i lige så god form, som i efteråret. Nu gælder det om, at hun får et løb i kroppen efter pausen. Startsporet er også lidt skidt, siger han.

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere