Udelukket for piskeslag

Billund: Christian Lindhardt idømt en måneds udelukkelse for afstraffelse af hest. Han har straks anket dommen

Christian Lindhardt truer med at stoppe karrieren, hvis udelukkelsen står ved magt. (Foto: Lasse Jespersen)
Christian Lindhardt truer med at stoppe karrieren, hvis udelukkelsen står ved magt. (Foto: Lasse Jespersen)

Skivetræner Christian Lindhardt blev i forbindelse med en start torsdag i Billund idømt en udelukkelse på en måned for afstraffelse af hesten Selena Bork. Står dommen ved magt, er det ikke sikkert, at han fortsætter med at køre løb. Det skriver travoggalop.dk.

Dramatiken skete i sidste sving. Her galoperede først Obey Nørregård sin føring væk midt i sidste sving for Bent Svendsen, men generede ingen ved den manøvre. Den bagvedliggende Selana Bork og Christian Lindhardt fik så en kort overgang gratis front, men ud af svinget valgte den at stoppe brat op og fortsatte ind på inderbanen.

- Så snart den løb ind på inderbanen satte den halen, som var bundet, helt ind mellem benene og gjorde sig klar til at slå. Jeg var heldigvis kommet fri af feltet og kom ud på banen igen, hvorefter jeg gav den to slag med pisken for at komme fremad. Men Selena Bork reagerede ikke og viste igen tegn på at ville sparke bag ud.

- Men der kom heldigvis ikke noget spark, så jeg kunne tage i højre line og dreje hende rundt og køre i stald, fortæller Christian Lindhardt til travoggalop.dk.

Handlede i nødværge
Han har følgende kommentar til dommen, som har rystet ham

- Jeg har aldrig i min karriere været ude for noget lignende. Mange ting må folk gerne kalde mig, men ikke dyremishandler. Jeg handlede udelukkende i nødværge i et forsøg på at undgå, at hesten sparkede mig ud af sulkyen. Jeg vedkender at have give hesten to slag med pisken, det vil også fremgå af Racing Live-optagelse fra løbet.

Se løbet her - episoden er efter 2:18 minut

- Hvis man ikke må tildele en hest to slag i så alvorlig en situation, der kunne have været endt helt galt, så forstår jeg ingenting«, siger den 37-årige travkusk.

- Hvis udelukkelsen står ved magt, så ved jeg ikke, om jeg kører løb mere. Det siger jeg ikke for sjov, men mener seriøst. Jeg skal på ingen måde hænges ud for at være dyremishandler efter en episode, der kunne have været endt i et alvorligt styrt. Og skulle jeg blive udsat for samme episode med en anden hest i morgen, så gjorde jeg det samme. Dertil har jeg mit liv for kært«, siger han.

Christian Lindhardt har fortalt Dansk Travsports Centralforbund, at han anker dommer og ønsker den viderebehandlet øjeblikkeligt.

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere