Nyt dopingtilfælde i travsporten

Doping: For anden gang på to uger er dansk travsport ramt af en positiv dopingprøve

Marino T H fik en tredjeplads for Jeppe Juel (grøn/beige dragt) 21. marts på Charlottenlund Travbane. Slim Shady med Jens Simoni vandt løbet. (Foto: Lasse Jespersen)
Marino T H fik en tredjeplads for Jeppe Juel (grøn/beige dragt) 21. marts på Charlottenlund Travbane. Slim Shady med Jens Simoni vandt løbet. (Foto: Lasse Jespersen)

Det er kun to uger siden, at dansk travsport blev ramt af en positiv dopingprøve, men sporten må nu sande, at en ulykke sjældent kommer alene.

Dansk Travsports Centralforbund (DTC) meddeler nemlig, at hesten Marino T.H. i træning hos amatørtræner Kenneth P. Hansen, Charlottenlund Travbane, er testet positiv for brugen af stoffet Triamcinolonacetonid.

Se også: Travhest var på steroider

Den 8-årige vallak Marino T.H. blev onsdag 21. marts 2012 bragt til start på Charlottenlund Travbane, hvor den endte på en tredjeplads i tiden 1.15,4a/2000 meter til en præmie på 3750 kr.

Efter løbet blev der rutinemæssigt udtaget en dopingprøve på hesten. A-prøven, der har været analyseret på et laboratorium i Uppsala i Sverige, har vist spor af stoffet Triamcinolonacetonid.

Stoffet, der ifølge DTC , bl.a. bruges i diverse salver samt i injektionspræparatet Kenalog. I forhold til deltagelse i væddeløb på danske baner har stoffet en karenstid på mindst 14 dage.

I forbindelse med sagen har repræsentanter fra DTC tirsdag foretaget et uanmeldt kontrolbesøg i stalden hos Kenneth P. Hansen på hans gård ved Fjenneslev.

- Ved besøget blev alle rutiner vedr. medicinering i stalden gennemgået og en ny blodprøve på Marino T.H. blev udtaget. På baggrund af kontrolbesøget vil DTC udarbejde en rapport, der bl.a. kommer til at indeholde forhør af de involverede parter samt registrering af alle øvrige for sagen relevante oplysninger, skriver forbundet på sin hjemmeside.

DTC afventer nu svar på B-prøven, der er sendt til analyse på et laboratorium i Paris. Den forventes at ligge klar om to-tre uger.

Marino T.H. skulle i aften være bragt til start på Jägersro Travet i Malmø, men på grund af den positive dopingprøve er hesten blevet slettet.

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere