Kenneth P. Hansen: Der bliver ingen sag

Doping: Amatørtræneren erkender at have behandlet Marino TH - men karenstiden er overholdt

Marino T H og Kenneth P. Hansen efter en sejr på Charlottenlund Travbane. (Foto: Lasse Jespersen)
Marino T H og Kenneth P. Hansen efter en sejr på Charlottenlund Travbane. (Foto: Lasse Jespersen)

Kenneth P. Hansen fik en grim oplevelse tirsdag, da der pludselig stod to repræsentanter fra Dansk Travsports Centralforbund på gården ved Fjenneslev pån Sjælland.

Han er amatørtræner inden for travsporten, og en af hestene, Marino TH, har afleveret en positiv dopingprøve i forbindelse med et løb sidst i marts på hjemmebanen i Charlottenlund. Her blev hesten nummer tre.

- Jeg har inge problemer med denne sag. Den går hurtigt i sig selv igen, siger han til Ekstra Bladet.

- Jeg ved hvornår hesten er behandlet. Det blev den 23. december - for cirka tre måneder siden. Det forholder jeg mig til. Der er en karenstid på 28 dage på Kenalog.

- A-prøven er blevet analyseret i Sverige. Den viser ikke størrelsesordnen på stoffet, men nu bliver B-prøve målt for stoffet. Det undrer mig, at de overhovedet kan se det efter tre måneder. Der er klare retningslinjer for, at man ikke må starte 28 dage efter. Ingen kan se, om det på det tidspunkt er ude af hestens krop.

Se også: Nyt dopingtilfælde i travsporten

- Der er slet ingen, der regner med, at det kan ses tre måneder efter. Stoffet er ikke præstationsfremmende. Min forklaring sammenholdt med det resultat, som vi venter på fra Frankrig, bør vise, at der er intet er at komme efter, siger Kenneth P. Hansen.

Ekstra Bladets Travklub: ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere