DM skal give et boost

V5 Skive: En samlet sejr i DM for travtrænere skal lokke kunder i butikken, siger Nicolaj Andersen

I 2000 vandt Nicolaj Andersen derbyet med Dragon Flamingo. Året inden havde han vundet løbet med Chopin Toftebjerg. (FOTO: US PHOTO)
I 2000 vandt Nicolaj Andersen derbyet med Dragon Flamingo. Året inden havde han vundet løbet med Chopin Toftebjerg. (FOTO: US PHOTO)

Der vil blive kørt taktisk. Der vil blive kørt lige til stregen, når Skive Trav i eftermiddag byder velkommen til den sidste af tre dage med DM for Travtrænere.

En af de 12 deltagere, der tre dage i træk kører for titlen er Nicolaj Andersen. Han lagde sig i spidsen for konkurrencen efter førstedagen i Aalborg onsdag. Nu skal titlen i hus, og lykkes det, kan det tilskrives forberedelser ved computeren.

Lav din lynkupon her og spil med i V5

– Jeg har studeret løbsarkivet og set alle de heste, som jeg skal køre. Jeg har kigget de to-tre seneste løb, så jeg ved, hvilken form de kommer med. Så snakker jeg med trænerne lige inden løbet, så jeg er helt opdateret, siger Nicolaj Andersen, der vandt Dansk Travderby i både 1999 og 2000.

Lige nu vrimler det dog ikke med heste i Charlottenlund-trænerens stald.

– Folk glemmer hurtigt. Man er aldrig bedre end det seneste løb.

– Jeg håber, at en DM-titlen kan give et boost, så jeg får flere heste i træning. Det er vigtigt hele tiden at få tilgange af heste, for der er en naturlige udskiftning i en stald, siger han.

– Da jeg for nogle år siden flyttede tilbage til Danmark, havde jeg nogle gode heste med, men de er væk nu.

Nicolaj Andersen ved af erfaring, at det er vigtigt hele tiden at skrabe point sammen i konkurrencen. Ofte bliver DM først afgjort i sidste løb.

– Der kører jeg Obelix Mølgård. Det er en utrolig fin hest. Den har på det seneste gode resultater. Det er min bedste chance i Skive, siger NIcolaj Andersen.

Ekstra Bladets Travside - nu også på mobilen - ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer