Tragisk: Travhest død efter målstregen

Aarhus: Niels Knudsen mærkede 100 meter før mål, at der var noget galt med P J Bit. Efter målstregen faldt hesten død om

Dyrlægen var hurtigt fremme, da travhesten P J Bit faldt død om, under løbene søndag på Jydsk Væddeløbsbane. (Foto: Ole Hindby)
Dyrlægen var hurtigt fremme, da travhesten P J Bit faldt død om, under løbene søndag på Jydsk Væddeløbsbane. (Foto: Ole Hindby)

Amatørkusken Niels Knudsen glemmer ikke foreløbig søndag 1. april.

Det kunne godt have været en aprilsnar, men det var nu gravalvorligt, hvad der skete efter afviklingen af fjerde løb søndag på Jydsk Væddeløbsbane for amatørkusken Niels Knudsen.

Starten med travhesten P J Bit endte på tragisk vis, da hesten efter en voldsom galoptur faldt død om kort efter målpassage - angiveligt død af et hjertestop.

- Jeg kunne 100 meter før mål mærke, at noget var galt med hesten. Jeg mistede ganske enkelt kontakten med den, så noget måtte være galt.

- Jeg var meget i tvivl om, hvor galt det egentlig stod til, lige da den var faldet om. Jeg har nemlig tidligere prøvet at køre en hest, som lukkede for luften, men den kom sig relativt hurtigt igen. Det gjorde P J Bit desværre ikke, fortæller den rutinerede travkusk til Hestesportens Medier dagen derpå.

Fik et plaster på såret
P J Bit ejes af Niels Knudsens mangeårige ven, Per Møller, som også havde bedt sin ven om at køre staldkammeraten Nicholas Bit i eftermiddagens sidste opgør. Og det blev en meget følelsesladet køretur, der på lykkeligvis endte med sejr for de to hårdt prøvede travvenner.

Se også: Side 9-pigen stopper hård træning

- Det var selvfølgelig svært at komme sig efter sådan en oplevelse, hvor Per pludselig mistede en god hest. Men det hele var faktisk udramatisk på trods af de tragiske omstændigheder.

- Hesten faldt om ganske stille og roligt, og jeg kom heller ikke noget til. Derfor var jeg også i stand til at sætte mig op i sulkyen og køre i det sidste løb.

- Sejren med Nicholas Bit er en af dem, som jeg har været mest lykkelig for i min karriere som travkusk, siger Niels Knudsen.

Ekstra Bladets Travnyheder: ekstrabladet.dk/trav

1 af 2 Niels Knudsen på vej mod sejren med Nicholas Bit efter dødsuheldet med staldkammeraten P J Bit. (Foto: Ole Hindby)
2 af 2 Dyrlægen var hurtigt fremme, da travhesten P J Bit faldt død om, under løbene søndag på Jydsk Væddeløbsbane. (Foto: Ole Hindby)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere