Svensker fører Golden Cup

V5 Nordic: 18-årige Adrian Kolgjini vandt årets første pointgivende løb i kuksekonkurrencen

Micro Mesh vandt Gulddivisionsløbet Golden Cup på Charlottenlund Travbane. Adrian Kolgjini sad i sulkyen. (Foto: Lasse Jespersen)
Micro Mesh vandt Gulddivisionsløbet Golden Cup på Charlottenlund Travbane. Adrian Kolgjini sad i sulkyen. (Foto: Lasse Jespersen)

CHARLOTTENLUND (ekstrabladet.dk): Det blev som ventet en favoritsejr til Gulddivisionshesten Micro Mesh i årets første rigtige Golden Cup-løb.

Dermed er den 18-årige svenske kusk i front for konkurrencen, hvor der til december er finale med en førstepræmie på 250.000 kroner.

Adrian er søn af den store svenske travtræner Lutfi Kolgjini, og det er ham, der bestemmer, om sønnen skal jagte månedssejren i februar ved at komme til Golden Cup-løbene de næste onsdage i Danmark.

- Ja. Det er op til ham, hvilke heste, som han sender mig af sted med, men jeg vil da gerne selv med i finaleløbet og tage pengene med hjem, siger Adrian til Ekstra Bladet.

Let spil i løbet
Micro Mesh fik let spil i Golden Cup-løbet. Allerede efter en kvart omgang havde Adrian Kolgjin vekslet det yderste startspor otte til front.

Jeppe Juel bag Inzaghi gav sig let i spidskampen.

- Jeg slap fronten. Vi har måske kun Inzaghi i løb i nogle måneder mere, så jeg passer lidt på min hest, sagde Jeppe Juel.

Den 11-årige gamle kriger holdt hjem til andenpladsen.

- Det gik uhyggeligt stærkt til sidst. Jeg har lært at acceptere, at han ikke kan være med blandt de allerbedste, så jeg er tilfreds med Inzaghi i dag, sagde Jeppe Juel til Ekstra Bladet efter sejren.

Adrian Kolgjini var også tilfreds med Micro Mesh.

- Det blev en meget let sejr. Den var stærk hele vejen, sagde den svenske duks i Golden Cup-konkurrencen.

Micro Mesh vandt i 1.15,7. Inzaghi blev noteret for 1.16,1/2000 meter autostart.

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav