Har en fjerdedel af feltet

V65 Charlottenlund: Skive-amatøren Peter Rudbeck har igen to-åringene klar. Han stiller med en tre heste i Opdrætningsløbet

Sweet Home Alabama vandt 2-års løb på Derbysøndagen for Birger Jørgensen. (Foto: Lasse Jespersen)
Sweet Home Alabama vandt 2-års løb på Derbysøndagen for Birger Jørgensen. (Foto: Lasse Jespersen)

Skive-amatøren Peter Rudbeck er uden sammenligning den hesteejer, der har størst chance for at vinde førstepræmien på 145.000 kroner i Danmarks største 2-årsløb.

Søndag stiller han nemlig med tre af de 12 heste i Opdrætningsløbet på Charlottenlund Travbane.

Og en af de tre er samtidig Ekstra Bladets favorit til at vinde løbet. Det er Sweet Home Alabama (10 i V65-4).

- Hun er helt o.k. og har trænet fint. Sweet Home Alambama er speciel, og jeg bliver ikke overrasket, om hun vinder selv fra anden række bag startvognen.

Spil med i V65

Jeg frygter kun hendes to staldkammerater, siger Peter Rudbeck og smiler inden, at han tilføjer:

- Og så lige Johnny Takter.

Svenskeren er der er ekspert i at vinde danske storløb kører Smilla Garbo (6).

- Hvordan kan det være, at du altid har dine heste klar tidligt på toårssæsonen?

- Jeg tror ikke, at mine heste er specielt tidligere end andres. Jeg har bare et koncept, som jeg træner mine heste efter og har hesten et vist talent - har historikken jo vist, at de bliver klar som to-års,. Det er ikke noget særligt bare en træningssag.

Her kan du købe en andel i Ekstra Bladets nye travstald, der satser på at være i derbyet 2014

Sådan er de tre heste
Peter Rudbeck, der også var manden bag ungheste-stjernen Nobodybeatsthebeat har sat Birger Jørgensen til at køre favoritten.

- Sweet Home Alabama er den mest komplette af mine tre på nuværende tidspunkt og har et rigtigt god hjerte og gode lunger. Hun er i grunden slet ikke en typisk toåring med hendes størelse og lidt sene udvikling - hun har bare enormt talent.

- De tre gange hun har vundet, har hun bare løbet og kikket efter fotografen, og hvad der ellers har været og spillet med ørene. Hun er meget speedy, siger Peter Rudbeck

Få travnyheder på facebook. Tilmeld dig Ekstra Bladet Travs facebook-side

Stand And Deliver (1) starter for tredje gang. Det er blevet til en sejr og en andenplads. Flemming Jensen er kusken der.

- Stand And Deliver har jeg også rigtig store forventninger til, da han også er komplet. Han har bare skulle arbejde lidt mere for sagen, da han har vokset meget i foråret. Jeg tror, han tager spidsen, og så kan han blive svært at fange, da han har virket rigtig fin efter sidste start i Ålborg. Det er også en stor triochance med vinderchance, siger amatørtræneren.

Sidste hest fra Peter Rudbeck er Sound Of Silence (5), som Jan Dahlgaard kører.

- Sound Of Silence træner også rigtig godt, og synes jeg, hun gik et topløb i derbyweekenden efter startgalop. Hun er ikke helt så sikker som de to andre, men ligger ikke så langt efter kapacitetsmæssig, siger Peter Rudbeck.Ekstra Bladets Travnyheder: ekstrabladet.dk/trav