Dækket op til ny svensk triumf

V65 Charlottenlund: Thomas Uhrberg og Rusty Dust ligner vinderne i Dansk Kriterium

Tomas Malmqvist, Rusty Dust og Thomas Uhrberg efter sejren Opdrætningsløbet. Det er Danmarks største toårsløb. (Foto: Lasse Jespersen)
Tomas Malmqvist, Rusty Dust og Thomas Uhrberg efter sejren Opdrætningsløbet. Det er Danmarks største toårsløb. (Foto: Lasse Jespersen)

Svenskerne har taget godt for sig i de danske storløb i de seneste uger. Den trend ser ud til at fortsætte søndag, når årets største treårsløb, Dansk Trav Kriterium, køres.

Johnny Takter vandt derbyet sidst i august, og siden har to øvrige kuske med svensk licens siddet bag vinderhesten i Aalborg Store Pris og Danmarks 5-års Hoppe Festival.

Spil med i V65

Thomas Uhrberg vandt løbet i Odense, og han bliver favorit igen i Charlottenlund, hvor han kører Rusty Dust.

Den er ugarderet på Ekstra Bladets V65-forslag, fordi den er på niveau med de allerbedste svenske aldersfæller.

– Det er en fantastisk hest, som ikke har lavet noget galt endnu, og jeg tror på en meget stor vinderchance for ham, siger Thomas Uhrberg.

Få travnyheder på facebook. Tilmeld dig Ekstra Bladet Travs facebook-side

Hesten er i svensk træning hos Tomas Malmqvist. Han lader sin kollega køre hver gang. Således også i kvalifikationsløbet til Dansk Trav Kriterium.

– Jeg ser Robin Laser, og Ray-Ban der blev anden til os i forsøget som værste imod. Ray-Ban afsluttede fint, siger Uhrberg, der endnu ikke har lagt taktikken.

– Jeg har ikke set Rusty Dust siden prøverne, men jeg ved jo også, hvor god han er, og så ser vi på løbsoplægget, når jeg har varmet ham op.

– I valgte startspor først. Hvorfor nummer fem?

– Fordi startbilen på Charlottenlund kører meget langsomt de første 200 meter, og jo længere inde i banen, man er, des lagsommere går det.

– Det er udelukkende for at få mere fart på hesten, og selvfølgelig for at han ikke skal galopere.

Ekstra Bladets Travnyheder: ekstrabladet.dk/trav