Galopjockey med i trav-DM

V5 Aalborg: Marc Stott har foreløbig Montesporten som hobby, og han rider fynske Kinkajou i DM-finalen fredag

Marc Stott kommer fra en galop-familie, men det forhindrer ham ikke i at stille op til DM-finalen i ridetrav. (Foto: Stefan Olsson)
Marc Stott kommer fra en galop-familie, men det forhindrer ham ikke i at stille op til DM-finalen i ridetrav. (Foto: Stefan Olsson)

Den fynske galopjockey Marc Stott kan fredag vinde DM - men i et travløb. Den lidt udsædvanlige historie bunder i, at Marc Stott med base på væddeløbsbanen Royal Canin Arena i Odense-forstaden Sanderum skal til DM i ridetrav.

Men det er nu så som så med rutinen for den 25-årige jockey i de såkaldte montéløb. To håndfulde starter er, hvad han totalt har med i rejsetasken, når kursen sættes mod mesterskabsbanen i Aalborg.

- Jeg tror faktisk ikke, at min manglende rutine i forhold til flere af konkurrenterne kommer til at spille den store rolle. Det er mere hestens evner og form, som på dagen afgør et DM, siger Marc Stott.

Selv om der er stor forskel i de to stilarter, trav og galop, så mener Marc Stott, at det faktisk på mange måder er lettere at være rytter på en montéhest end rytter på en galophest.

- Jeg bruger ikke nær de samme kræfter som montérytter, da jeg næsten står helt stille i bøjlerne, mens hesten er i balance. På en galophest i fuld fart skal jeg bruge hele kroppen for at få hesten til at yde, siger Marc Stott.Stilart i rivende udvikling
Montésporten er i rivende udvikling, og der venter hele 25.000 kroner til vinderen af årets DM i Monté på NKI Racing Arena Aalborg. Men galopløb er stadig den fynske jockeys levebrød.

- Monté er stadig på det sjove og lidt eksperimenterende plan for mit vedkommende. Jeg er med så længe, at jeg synes, det er sjovt, men måske kommer der pludselig en helt monté-kanon, som jeg får mulighed for at ride, og så bliver det endnu sjovere, siger han.

Marc Stott skal forvalte chancen bag den fynskejede Kinkajou, som på det absolut sidste mandat kvalificerede sig til DM-finalen.

- Jeg har ikke de store ambitioner om at vinde finalen. Dertil er modstanden nok en tand for skrap, men hesten virker fornuftig, så kan vi få en placering og penge med hjem, så skal vi nok være tilfredse, siger Marc Stott.

Skulle efternavnet Stott klinge velkendt, så er Marc storebror til Nicolaj Stott, som i sidste måned på Klampenborg Galopbane vandt fuldblodssportens største løb herhjemme, Dansk Derby.Ekstra Bladets væddeløbsnyheder finder du på ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere