Pernille på ny guldjagt

DM for travamatører: Fynske Pernille Rasmussen slog alle mændene i fjor. Fængselsbetjent vil gerne hente en ny guldmedalje

Selv om det handler om travløb, så galoptræner Pernille Rasmussen ofte sine travheste. (Foto: TR Foto)
Selv om det handler om travløb, så galoptræner Pernille Rasmussen ofte sine travheste. (Foto: TR Foto)

Det er normalt ikke ambitionsniveauet, der mangler hos 28-årige Pernille Rasmussen. Fynboen gjorde det slemme ved sine mandlige travamatør-kolleger, da hun sidste år vandt DM for Amatører på den lille hyggelige travbane på Bornholm.

Men til lørdagens DM, der afvikles på travbanen i Billund, skruer hun dog lidt ned for sine forventninger. Det er lidt andre værdier, som hun går efter.

- Det er først og fremmest at få lige så gode oplevelser, som jeg fik ved at være på Bornholm sidste år. At vinde et DM med heste, som du overhovedet ikke kender på forhånd, kræver, at man i den grad er afhængig af held. Så mine ambitioner om at genvinde DM er meget små. De går mere i retning af at hygge mig, siger en beskeden Pernille Rasmussen.Bor sammen med Lone
Lørdagens DM for Travamatører tæller 15 modstandere til Pernille Rasmussen, og selv om travsporten stadig er domineret af mænd, så er hun dog ikke den eneste kvinde, som stiller op til DM.

- Piger vil nok hellere deltage i ridetravløb, de såkaldte montéløb, og ellers stå på sidelinjen og være drivkraften bag. Og normalt står der en kvinde bag langt de fleste travheste, som i dag løber rundt på landets travbaner, siger hun.Spil med i V5 Nordic - spilstop onsdag kl. 16.10

Pernille bor sammen med Lone og deres lille dreng Magnus lidt syd for Odense, og her deles de to kvinder ligeligt om at passe og træne de fælles travheste, men at køre væddeløb er primært Pernille Rasmussens job.

- I den daglige træning hjælper vi hinanden. Lone er normalt den, som på løbsdagene spænder hestene for og i ro og mag sørger for, at udstyret er det helt rigtige. Jeg er nok mere bidt af farten og spændingen ved at køre løbene. Jeg hader simpelthen at stå på sidelinjen og se hjælpeløst til, siger Pernille Rasmussen, som inden længe er færdig med sin uddannelse som fængselsbetjent fra statsfængslet i Nyborg.Fra lille til stor
Når årets DM skal afgøres med tre køreture til hver af deltagerne, så sker det på det landets største travbane i Billund.

- Får jeg tildelt heste, som har en god speed, så gælder det om at holde sig i skindet længst muligt, siger den forsvarende Danmarksmester, som på trods af fine resultater som amatør endegyldigt har lagt tidligere planer om en professionel tilværelse som træner og kusk på hylden.

- Jeg har det rigtigt godt som amatør, hvor jeg i den grad for opfyldt mine behov som hestepige. Skulle Lone og jeg have lyst og råd til at købe en ny hest, så kan vi det og skal ikke spørge andre eller være afhængig af, at de træner den. Vi klarer det hele selv, siger hun.

Ekstra Bladets Travnyheder: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer