Forkælet derbyfavorit

Galopderby:Cantenac tiltrækker sig opmærksomhed med sin store personlighed

Cantenac er en glad hest, som altid er i godt humør. (Foto: US Photo)
Cantenac er en glad hest, som altid er i godt humør. (Foto: US Photo)

Søndagens derbyfavorit Cantenac tager imod i sin boks med den overlegne selvsikkerhed, der kendetegner en klassehest. Han lader sig villigt klappe og klø, for selv om han er hingst, er han fredsommeligheden selv – lige indtil han laver ballade med sin rytter, sådan bare for sjov.

Det er ikke uden stolthed, at træner Bent Olsen betragter sit derbyhåb i stalden på Klampenborg Galopbane, for Cantenac har ikke gjort meget forkert i karrieren, to sejre i to starter er det blevet til i år, herunder det klassiske 2.000 Guineas.

- Cantenac er så tough, har aldrig haft en sygedag og kender kun én vej, og det er fremad. Vi ved jo meget tidligt, når vi får nye heste i træning, om de er noget særligt. Cantenac har lige fra begyndelsen været i særklasse, og det er grunden til, at han ikke startede mere end fire gange som toåring, fordi vi passede på ham, siger Bent Olsen.

Galopheste er ikke nussegrise
Ejeren Lone Kaj-Nielsen vandt Dansk Derby i 2008 med Master Kid, og hun forsøgte i 2009 at gøre kunststykket efter med Reventon, der er helbror til Cantenac og blev valgt til årets hest som toåring, men det lykkedes ikke.

- Derfor han vi lagt en anden taktik med Cantenac, der udelukkende er gået på at vinde Seeland Dansk Derby. Man kan sige, at vi begyndte forberedelserne til på søndag, allerede da han kom i træning for over halvandet år siden som åring, fortæller Bent Olsen.

I stalden har hestene ikke – som i mange andre stalde – kælenavne.

- Galopheste er ikke nussegrise, men arbejdsdyr, som skal tjene penge, derfor går vi ikke ind for kælenavne.

Men det betyder ikke, at hestene ikke bliver forkælet.

- Cantenac er meget forkælet og får masser af opmærksomhed. Hvis ikke, skal han nok selv sørge for det, griner Bent Olsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer