Derbyhest er pyldret

Galopderby:I sidste øjeblik har Mega Blast meldt sig i kampen om sejren i Dansk Galopderby på søndag

Mega Blast (indvendt), da han bliver nummer to til en anden derbydeltager, Madame Esprit. (Foto: US Photo)
Mega Blast (indvendt), da han bliver nummer to til en anden derbydeltager, Madame Esprit. (Foto: US Photo)

Galoptræner Søren Jensen fik sig en kæmpe overraskelse af de gode for to uger siden, da Mega Blast gik langt over forventning og blev anden i Derby Trial på Klampenborg Galopbane og dermed kvalificerede sig til Seeland Dansk Derby.

- Han præsterede langt over, hvad han viser i træning. Før den start var jeg ikke særlig optimistisk, men der går åbenbart en djævel i ham, når han starter i løb. På det punkt er han ligesom sin bror, Sir Randolph, der heller ikke viser noget i træning til hverdag, men vinder det ene store løb efter det andet« fortæller Søren Jensen.

I mandags gik Mega Blast sit sidste træningsarbejde, og Søren Jensen vurderer det til det bedste, han har gået hidtil, selv om han heller ikke her gik prangende.

- Han har taget både starten og arbejdet i mandags fint, så jeg er optimist. Hvis han slipper for uheld, og tingene flasker sig for ham undervejs i løbet, kan han ligeså godt vinde som nogen af de andre deltagere. Jeg forventer i hvert fald, at han får penge med hjem, siger Søren Jensen, der har træningskvarter på Enghavelyst i Klampenborg.Virus og dårlig ryg
Mega Blast har kun startet to gange i sit liv, fordi den brune hingst har døjet med en lang række problemer:

- Han har haft virus, og så sidder torntappene i hans ryg meget tæt, og det kan give de samme symptomer, som når mennesker får en diskusprolaps. Derfor har jeg et team omkring ham, både en kiropraktor og en laserterapeut, der holder ham i orden, oplyser Søren Jensen.

- Senest har han trådt ballen i stykker og fået noget, der ligner en hovkløft, men så er det godt, at en af ejerne, Peter Rif, er beslagsmed, og har kunnet lime ham sammen, så vi har kunnet træne ham optimalt den sidste måned.En blød hest
Søren Jensen betegner Mega Blast som en 'blød' hest, for der skal ikke meget til for at slå ham mentalt ud af kurs.

- Faktisk vil jeg kalde ham decideret pylret. Hvis han får det mindste sår, så tror han, at han skal dø. Derfor har vi troet, at det var slemt, men så har det hen ad vejen vist sig, at det var det ikke alligevel. Bortset fra at være pylret er han ellers en meget ligetil hest,« fortæller træneren, der senest vandt derby sidste år med Sir Henry.

Mega Blast er ikke afhængig af at få et bestemt løb undervejs eller af baneunderlaget, men Søren Jensen vil gerne have et løb med god fart på hele vejen, fordi han er sikker på, at hesten står distancen.

Ekstra Bladets Travnyheder: ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer