Verdens nemmeste valg

Månedens hest: Ingen i nærheden af Local Conch, der vandt det lille Elitloppet i slutningen af maj

Efter sejren i Hoppeeliten på Solvalla. Mathilde Trøjborg og Kristine Jensen. (Foto: Lasse Jespersen)
Efter sejren i Hoppeeliten på Solvalla. Mathilde Trøjborg og Kristine Jensen. (Foto: Lasse Jespersen)

For anden gang kårer Ekstra Bladet Local Conch til månedens hest. Den fløj over banen i Sweden Cup, da Flemming Jensen lige ville vise, at han havde en hest, der var god nok til Elitloppet.

Her er den noget forsinkede liste over travsports bedste præstationer i maj.

5. Neo Holmsminde
Træner og kusk:
Steen Juul
Største præstation: Vendte tilbage efter halsoperation og gik direkte ud og vandt på den svenske bane i Halmstad. Deltog også i Sweden Cup, men kom ikke i finalen.4. Having Said That
Træner og kusk:
Christian Lindhardt
Største præmstation: Var i finalen i Sweden Cup, men kunne lige som alle andre ikke følge med Local Conch. Der mangler en sejr i denne måned, men hatten af for femtepladsen i indledende afdeling af Megaman Cup og kvalifikationen til Sweden Cup-finalen. Da Neo Holmsminde ikke nåede finalen i Sweden Cup indtager Having Said That fjerdepladsen.

3 Classic Grand Cru
Træner og kusk:
Steen Juul
Største præstation: Classic Grand Cru er også uden i ettal i maj, men en tredjeplads i EM-løbet Oslo Grand Prix får Ekstra Bladet til at gøre en undtagelse. Var det ikke for Torvald Palema og Beanie M.M, der stod i vejen i opløbet, så var den danske overraskelse endnu tættere på sejren.

2 Mathilde Trøjborg
Træner og kusk: Flemming Jensen
Største præstation: Havde en hel utrolig måned. Indledte med sejr i DM for Hopper, og så spadserede hun lige fra alle i Hoppeeliten til Elitloppet. Flemming Jensen sagde efter den flotte pæstation, at hun nærmer sig topformen.

1 Local Conch
Træner og kusk:
Flemming Jensen
Største præstation: Tænk sig at have to så gode heste i en stald. Mathilde Trøjborg overgåes kun af Local Conch. Den vandt Megaman Cup - sprinterløbet på Oslo Grand Prix-dagen, og så var Local Conch sikkerheden selv med to sejre i Sweden Cup. 1.10,0 - den hurtigste vindertid i Elitloppet-weekenden.

Den opmærksomme læser leder sikkert forgæves efter de danskeejede Orali, Wishing Stone og Niller. Orali vandt kvalifikationsløb til Bronzedivisionen, men teknisk set er hesten i norsk træning, så den skulle have haft en start i Danmark i maj for at opfylde kriterierne for Top 5-listen. Det samme gælder Wishing Stone, der vandt Kongepokalen. Den står i fransk træning, mens Niller, der vandt i Elitloppet-weekenden trænes i Sverige.

Ekstra Bladets Travnyheder: ekstrabladet.dk/trav

1 af 3 Tredjepladsen til Classic Grand Cru, der helt ude ved rækværket spurter til en tredjeplads i Oslo Grand Prix. (Foto: Kanal 75)
2 af 3 Local Conch sejrede i Sweden Cup. Dermed blev valget af maj måneds hest let. (Foto: Lasse Jespersen)
3 af 3 Efter sejren i Hoppeeliten på Solvalla. Mathilde Trøjborg og Kristine Jensen. (Foto: Lasse Jespersen)
0 kommentarer
Vis kommentarer