Lavt flyvende O'grady

Copenhagen Cup: Birger Jørgensen og O'Grady kørte fra feltet og satte banerekord for fem-årige heste

Der var langt ned til andenhesten Vesuvio Ås, da O'Grady vandt 5-års Eliten på Charlottenlund Travbane. Vinderkusken Birger Jørgensen storsmiler. (Foto: Lasse Jespersen)
Der var langt ned til andenhesten Vesuvio Ås, da O'Grady vandt 5-års Eliten på Charlottenlund Travbane. Vinderkusken Birger Jørgensen storsmiler. (Foto: Lasse Jespersen)

CHARLOTTENLUND (ekstrabladet.dk): De skal løbe hurtigt i Copenhagen Cup senere søndag eftermiddag, hvis vinderhesten i det danske EM-løb skal have en hurtigere vindertid end O'Grady, der fløj over banen i 5-årsløbet på den velbesøgte danske storløbsdag.

1.11,8/2000 meter var banerekord for 5-årige heste, og da den første kilometer gik efter 1.13,5 så blev der kørt rigtig stærkt til sidst. Med udgangen af sidste sving gav Birger Jørgensen sin hest ordrer til at gå - og tak for kaffe - hvor den stak af. På få sekunder tog den flere meters forspring. Sidste kilometer gik efter 1.10,1.

- Hesten den tager selv fat, og så stikker den af. Jeg giver den selvfølgelig ordrer til det. Hesten har en vildt god teknik. Den bruger næsten ingen kræfter. Jo. Den er bare god, sagde Birger Jørgensen til Ekstra Bladet efter sejren.

Copenhagen Cup næste år
Travets sportschef Flemming Sunn var også imponeret af O'Grady.

- En overgang overvejede jeg at invitere den til Copenhagen Cup... men den har kun tjent omkring 300.000, så jeg lod være.

Træner Gorden Dahl:

- Vi havde sagt nej tak til den invitation. I år vil vi matche den fornugtigt, og så tager vi springet til de største løb næste år, hvis alt går efter planen.

- Nu skal vi have bentøjet tjekket op, og så er planen, at den skal med i 5-årsløbet på Forus Open-dagen i Stavanger i juli.

Træneren har været i tvivl, om O'grady overhovedet skulle starte på Copenhagen Cup-dagen.

- Jeg synes, at der var lidt på næsen af ham, men pulsen var god efter sidste træning, så vi besluttede at starte ham.

Den beslutning var så 75.000 kroner værd.

Ekstra Bladet er til Copenhagen Cup - se ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer