Optimist inden EM-løb: Ingen løber fra os

Copenhagen Cup: Steen Juul har fået en stærk tro på sejr på søndag

– Jeg har ikke bestemt mig for taktikken endnu, men jeg føler selv, at han skal have chancen den her gang, siger en stærkt optimistisk Steen Juul. (Foto: Martin Timm)
– Jeg har ikke bestemt mig for taktikken endnu, men jeg føler selv, at han skal have chancen den her gang, siger en stærkt optimistisk Steen Juul. (Foto: Martin Timm)

Steen Juul er chauffør, og Ekstra Bladet sidder ved siden af i den sorte Audi. Turen går fra væddeløb i Odense og over Sjælland hjem til Osted. Snakken går om det danske storløb Copenhagen Cup søndag.

Her stiller hjemmebanens træner op med Classic Grand Cru.

– Tidligere har det været en svaghed, at han har haft svært ved at afgøre løbene. Jeg har faktisk været irriteret på hesten, for den passede for meget på sig selv.

– Som unghest ydede den sjældent maksimalt, men det er noget af det, som vi får tilbage nu.

– Men lige nu er jeg super tilfreds med ham. Det er sjældent, at jeg oplever sådan en forvandling, og det er unikt.En utrolig form
– Hesten har en utrolig form, og jeg mærker, at han har en enorm lyst til løbe.

– Det gør, at jeg er super-optimist. Vi har et godt startspor. Væddeløbet skal køres først, men jeg føler ikke, at der er nogen, der har en bedre hest i feltet. Der er ingen, der bare løber forbi Classic Grand Cru. Det nægter jeg at tro, siger Steen Juul.

I løbet af de seneste måneder har den 60-årige travtræner ændret mening om sin hest.

– Jeg har aldrig rigtig troet på, at han kunne slå de allerbedste heste. Derfor har jeg kørt efter den bedst mulige placering og lagt løbene efter det, siger han.

Sådan gjorde han også i hesten seneste start i Oslo. Fra startspor i anden række fik Classic Grand Cru et løb i inderbanen, og fra bagerst i feltet spurtede den tyskfødte hest så frem til en tredjeplads.

– Det er ikke kun det løb, som har givet mig troen på hesten. Han har gået super præstationer i længere tid. Det eneste, jeg fortryder, er, at han startede i Gulddivisionen på Jägersro, men her blev han alligevel femmer, selv om han ikke var i topform.Slut med fedtspil
– I Oslo Grand Prix var verdensstjerner som tidligere Europamester Torvald Palema og Beanie M.M. i vejen for os.

– Det siger lidt om, hvor god Classic Grand Cru er. Vi fik ikke det optimale løb. Jeg er overbevist om, at vi havde været med helt på stregen med et andet startspor eller et mere positivt løb.

– Det var altså kun to af favoritterne i Elitloppet Arch Madness og Lisa America, der var foran os i mål.

På søndag er det slut med at fedte sig gennem løbene og få gode placeringer med hjem.

– Jeg har ikke bestemt mig for taktikken endnu, men jeg føler selv, at han skal have chancen den her gang. Og jeg kan altså ikke skjule min optimisme.

Ekstra Bladet følger Copenhagen Cup - se ekstrabladet.dk/trav

1 af 2 Sidste år blev Classic Grand Cru (tv.) nummer tre i Copenhagen Cup. Den placering, tror Steen Juul, kan forbedres søndag i Charlottenlund. (Foto: Lasse Jespersen)
2 af 2 – Jeg har ikke bestemt mig for taktikken endnu, men jeg føler selv, at han skal have chancen den her gang, siger en stærkt optimistisk Steen Juul. (Foto: Martin Timm)
0 kommentarer
Vis kommentarer