Kampvognen skal fremad

Copenhagen Cup: Local Conch bliver kørt på chancen

Local Conch og Flemming Jensen kommer med en frisk dobbeltsejr fra Sweden Cup. (Foto: Lasse Jespersen)
Local Conch og Flemming Jensen kommer med en frisk dobbeltsejr fra Sweden Cup. (Foto: Lasse Jespersen)

Et lille suk lød der, da Flemming Jensen opdagede, at den danske Local Conch fik startspor ni i Copenhagen Cup. Anden række bag startvognen passer ikke til kampvognen.

– Han er jo lige som et lokomotiv, som man sætter i gang. Nu kan vi ikke komme af sted, og så bliver det svært bagefter, for han kan ikke accelerere til slut. Han skal afgøre løbene i god tid, siger Flemming Jensen, der er forvandlet fra favorit til outsider.

- Jeg kan blive tvunget til at gå frem, for jeg kan slet ikke bruge det til noget, hvis tempoet bliver sænket.

Husk Ekstra Bladet Fredag. Fire sider om Copenhagen Cup

Local Conch starter lige bag Classic Grand Cru og Leading Lantern.

– Vi forsøger at sætte efter Leading Lantern. Jeg tør ikke sætte mig i indersporet, for er vi lukket inde, så bliver det os mod de ni andre.

– Jeg skal have tempo på løbet, men omvendt så tror jeg ikke, at han vinder løbet, hvis han skal gå udvendigt på førerhesten, så nej - jeg tror ikke på vinderchance.

Køb dine Copenhagen Cup-billetter her for kun 75 kroner - spar 25 kroner– Hvis du sad med førerhesten, og Local Conch kom frem udvendigt, hvad ville du så vælge?

– Jeg ville slippe fronten til Local Conch. De heste, der leger med den, får ikke nogen af præmierne med hjem. Omvendt så får hesten i ryg på Local Conch stort set altid chancen, for han bliver nødt til at gå tidligt frem for at afværge spurtkanoner.

- Hvad er det, der gør Local Conch så god?

- Han tåler at gå 150 meter længere end de fleste i højt tempo i begyndelsen af løbene. Det er derfor, at han ofte når spidsen. Men vi kan gøre det på søndag, når vi starter i anden række. Vi kan først komme frem, når de andre har sænket tempoet, og så er det for sent.

- Når du afskriver sejrschancerne, hvem, tror du så, vinder Copenhagen Cup?

- Vi danskere må holde sammen, så jeg tror, at Steen Juul kan give Classic Grand Cru det optimale løb.

Ekstra Bladets Travnyheder finder du på: ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer