Kolgjini: Jeg valgt selv min hest

10 dage til Elitloppet: Den farverige træner fra Malmø havde en åben plads til Elitloppet, og han valgte at tage Lavec Kronos med

Lutfi Kolgjini er klar til Elitloppet. (Foto: Lasse Jespersen)
Lutfi Kolgjini er klar til Elitloppet. (Foto: Lasse Jespersen)

- Jeg har min egen plads til Elitloppet.

Sådan sagde Lutfi Kolgjini til Ekstra Bladet om udtagelsen af Lavec Kronos til det store svenske løb næste søndag.

Den farverige travtræner fra Jägersro-banen i Malmø er så populær i Sverige, at et Elitloppet uden ham - er svært at forestille sig.

Han valgte mellem hestene Joke Face og Lavec Kronos. Nu faldt loddet på Lavec Kronos, mens sidste års svenske derbyvinder står over for at gå ud i Copenhagen Cup på Charlottenlund Travbane 14 dage efter det svenske sprinterløb, der køres med semifinale og finale senere på eftermiddagen.

- Jeg ville ikke ud med Joke Face to gange på en dag, og så er han endnu ingen rigtig sprinter. Jeg tror, at de 2000 meter i Copenhagen Cup passer bedre til ham. Joke Face har altså kun startet 22 gange.

- Det er en fantastisk hest, der kan åben i 1.10 de første 1000 meter uden problemer. Lige nu er han ved at tage springet fra en god fireårshest til verdenseliten, og det er jeg sikker på, at han klarer, siger Lutfi Kolgjini til Ekstra Bladet.

Om Lavec Kronos:

- Jeg kørte ham med sko i sidste start, så hovene er sparet til Elitloppet. Det ser ud som om, at han holder en god form, siger Lutfi Kolgjini.

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer