60-årig kåret som Danmarksmester

DM for Travtrænere: - 60 år er ingen alder, når det er hestene, der gør arbejdet, siger Steen Juul

Steen Juul er Danmarksmester for Travkuske. Sidste han vandt den titel var i 2002. (Foto: Travfotos.dk)
Steen Juul er Danmarksmester for Travkuske. Sidste han vandt den titel var i 2002. (Foto: Travfotos.dk)

Der var spænding helt frem til sidste af de 15 DM-afdelinger, da Steen Juul satte triumf på over for sine yngre kollegaer og tog årets titel som Danmarksmester For Travtrænere'. Det skete med en tredjeplads i sidste løb, og det var nok til at holde Knud Mønster og Henrik Lønborg bag sig.

Steen Juul har ikke vundet DM siden 2002.

- Hvordan var det at give de unge klø?

- Det er jo ikke mig, der præsterer. Det, der betyder noget, er at de heste, som man kører i konkurrencen er i orden på dagen. Selvfølgelig kan man både tage rigtige og forkerte beslutninger, men i bund og grund er det ikke så afgørende.

- Jeg er privilligeret at være i en sport, hvor man som 60-årig kan være med på toppen, men det er jo også kun fordi, at jeg ikke udfører den fysiske del af arbejdet.

- Du er vel i god form?

- Jeg er i nogenlunde form, men jeg er ikke i superform. Jeg er da i bevægelse hver dag og deltager i træningen af hestene. Der er mange i mine alder, der er i betydelig bedre form.

- Når det er sagt, så er det da en tilfredsstillelse at vinde. Hvis jeg ikke kørte ud i hvert eneste travløb for at vinde, så er det på tide at sige stop. Jeg vil vinde, og når jeg taber den gejst, så vil jeg alvorligt overveje at stoppe.

- Så du har ingen planer om at stoppe?

- Nej. Ikke lige pt. Jeg kører så længe, at jeg føler for det. Det var klart, at da jeg var for nogle år siden var ude i tre måneder på grund af et styrt, så overvejede jeg da fremtiden, men nu er det kommet på afstand.

- DM-vinderen plejer at køre med guldhjelm det næste år. Skal du ud at købe en ny hjelm nu?

- Den får man. Men jeg er et vanemenneske. Jeg har altid kørt med de samme farver. For mig virker det ikke rigtigt at skifte. Det er det samme, som jeg siger, når jeg har møde med sponsorer.