En uge til den store opgave

Olympiatravet: - Local Conch har aldrig været så hurtig, så tidligt på sæsonen, siger Flemming Jensen

Local Conch i front i den svenske gulddivision. Hesten har før vist, at den matcher de bedste svenske travheste. (Foto: Kanal 75)
Local Conch i front i den svenske gulddivision. Hesten har før vist, at den matcher de bedste svenske travheste. (Foto: Kanal 75)

Lørdag er der kun en uge til, at Local Conch repræsenterer dansk travsport i det store Olympiatravet på Åby-banen ved Göteborg.

Der er halvanden million kroner i førstepræmie i det svenske løb, men Local Conch er allerede inden starten hædret. Torsdag kårede Ekstra Bladet Flemming Jensens hest til den bedste danske traver i marts.

Det var netop en overbevisende sejr på Åby-banen, der lagde det tungeste lod i Local Conchs vægtskål.

- Han gik også et topløb den dag. Han har aldrig været så hurtig, så tidligt på sæsonen, siger Flemming Jensen, der altid selv sidder bag hesten i løb.

Nu peger sigtekornet mod Olympiatravet.

- Det er da klart, at det bliver spændende. Vi træner normalt med ham op til opgaven. Det er ikke sådan, at vi skærper træningen. Det bliver en meget lang sæson, så det giver ikke nogen mening. Og det gør jeg nu aldrig med mine heste.

- Ellers er der ikke så meget at sige med hensyn til ham - alt forløber planmæssigt, siger Flemming Jensen til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladets travnyheder: ekstrabladet.dk/trav