Årets 3-årige travhingst: Politiken

Travets julekalender: Morten Friis kalder sin derbykandidat for den bedste hest, han nogensinde har kørt

Politiken og Morten Friis ved en sejr på Charlottenlund Travbane. (Foto: Lasse Jespersen)
Politiken og Morten Friis ved en sejr på Charlottenlund Travbane. (Foto: Lasse Jespersen)

Ekstra Bladet kårer i dag årets bedste tre-årige hingst og vallak. Titlen går til Politiken.

Hesten var ikke tilmeldt i de to største tre-årsløb. Partout Simoni sig af sejrene i både Jydsk 3-årings Grand Prix og Dansk Trav Kriterium.

Men Politiken har alligevel haft en lang og overbevisende sæson, der blev indledt 19. marts og først sluttede med sejren i Grand Circle 3-års Championat i Odense 17. november.

I mellemtiden udviklede hesten sig hele tiden, og den har taget flotte sejre i både Sverige og på Charlottenlund Travbane, hvor den vandt på derbydagen og Taroks Mindeløb på N. J. Koster Memorial-dagen.

Mortens bedste hest
- Han holder helt fri i december. Nu går han bare og hygger sig, siger Morten Friis til Ekstra Bladet.

- Jeg er meget, meget glad for prisen. Det er stort, at der er andre end mig, der er imponeret over ham. Så var jeg ikke helt til grin, da jeg sagde, at det var den allerbedste hest, jeg nogensinde har kørt.

- Hesten har vist, at den er hurtig fra start. Den er let af placere i løbene, og den bruger aldrig unødige kræfter. Den har en fantastisk spurt, og så viser den gang på gang, at den vil være først i mål, siger Morten Friis.

Næste sæsons store mål er derbyet i august.

- Ja. Vi har kun et mål. Hesten er ikke meldt i Jydsk 4-årings Grand Prix. Det er heller ikke sikkert, at han bliver klar til Musketerdagen i Skive, men jeg satser på at starte ham i nogle internationale løb for at hærde ham, siger Morten Friis.

Læsernes favorit
Lidt overraskende er resultatet af læsernes afstemning. Stald KTAS har vist haft gang i telefonerne. I hvert fald har staldens hest Pinocchio H J modtaget flest stemmer. De overtumfes dog af en enig redaktion.

Læsernes afstemning
Pinocchio H J 38.54 %
Politiken 36.54 %
Partout Simoni 16.94 %
Palermo Tårs 6.31 %
Poeten Blåbjerg 1.66 %