Annonce:
Annonce:

Så vandt Salling alligevel derbyet

Galopderby: Farcen om årets Galopderby ser ud til at have nået enden efter at Sir Henry nu igen er udråbt som derbyvinder

Karin Salling kan nu endelig juble over sin første derbysejr. (Foto: US Photo)
Karin Salling kan nu endelig juble over sin første derbysejr. (Foto: US Photo)
Annonce:
Følg Trav

En parodi af et galopderby er nu ovre. Efter en maraton af slingrervals meddeler sportens voldgiftsret, at Karin Sallings Sir Henry nu alligevel bliver den officielle vinder af løbet.

Hesten blev allerede kort efter derbyet i juni hejst som vinder, men så lød sirenen fra dommerne. Efter diskussion i tårnet blev hesten deklasseret til tredjepladsen efter træning mod staldkammeraten High Flyer. I stedet gik derbysejren til Diamool, der kom flyvende langt ude mod rækværket på Klampenborg-banen.

Der var stor jubel hos både de spillere, der havde Diamool som vinder, og ejerne.

Tilbage stod en rystet Karin Salling, der så derbysejren forsvinde for feltets på dagen klart stærkeste hest. Hun var nu ikke den eneste, der blev snydt den dag på galopbanen.

Spillerne, der havde Sir Henry som vinder, kunne krølle bonerne og ellers finde vejviseren frem - dog uden anke-muligheder.

Annonce:

Røde ører
Kort efter meddelte formanden for Dansk Galop, Peter Knudsen, at afgørelsen ikke blev ændret. Den udmelding ændrede bestyrelsen derimod, og så kunne voldgiften ellers gå i gang. Den modsagde så dommernes afgørelse:

- Dansk Galops Voldgiftsret har behandlet afgørelsen af Dansk Derby 2010, hvor Klampenborg Galopbanes Voldgiftsret på selve løbsdagen deklasserede Sir Henry, der var først i mål, til tredjepladsen på grund af trængning af High Flyer kort før mål.

- Dansk Galops Voldgiftsret fastslår, at det forhold, at Sir Henry trækker et par spor ud i banen ikke havde indflydelse på løbets resultat. Voldgiftsretten finder, at High Flyer's rytter ikke hurtigt nok genoptog sin ridning og at det betød, at High Flyer kort før mål blev passeret af Diamool og derfor først var tredje i mål.

- Resultatet af Dansk Derby 2010 er dermed, at Sir Henry er vinder af løbet, Diamool nummer to og High Flyer nummer tre, lyder det ifølge Travoggalop.dk i en pressemeddelelse fra galopsporten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: