Kommentar: Traver den gale vej

Ekstra Bladets travjournalist Anders Stoffer kommenterer Jeppe Juels mulige skifte til norsk travsport

Jeppe Juels reklamehest er Inzaghi. (Foto: Anders Brohus)
Jeppe Juels reklamehest er Inzaghi. (Foto: Anders Brohus)

FORNUFTEN TALER til travtræner Jeppe Juel i øjeblikket. Han mangler nu kun få detaljer i at offentliggøre, at han flytter sin stald og licens til Norge. Set udefra virker dansk travsport da også mest af alt en forretning under afvikling. Efter årtier med mundhuggeri er det nu kulturministeriets folk (HFF), der bestemmer, hvordan butikken skal drives videre. Banerne og interesseorganisationerne omkring sporten er sat skakmat. Medlemmerne af Dansk Travsports Centralforbund mødes på fredag i Aalborg til en ekstraordinær generalforsamling.

DE SMÅ BANER har indkaldt til arrangementet. Handlingsplanen skal genforhandles, lyder budskabet fra de lige nu oversete travbaner - spørgsmålet er, om det er spild af tid at mødes ved Limfjorden. HFF har allerede meddelt, at der ikke bliver ændret noget som helst. Jeg vil vædde ti stegte rødspætter på, at travsporten ikke finder den nødvendige fælles fodslag for fremgang. Man skulle tro, at hestene var i centrum i sportens ledelse. Men baners egne interessser og misundelse har historisk hindret udvikling.

DET ER DETTE morads, som unge Juel vender ryggen. Han har svært ved at se fremtiden for sporten i Danmark. Skiftet er en stor skam, for han tilhører det nye håbefulde unge kuld. Han har talent både på træningsbanen, under løbene og ved sejrinterviewene. Han har kække bemærkninger og formår at sælge sporten. Et muligt skifte til norsk travsport vil være den rette vej for en talentfuld ung travtræner. Her er bedre forhold og mange flere præmiepenge. Til gengæld er det endnu et skridt på den gale vej for dansk travsport.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere