Dødstrusler mod dansk travtræner

Usikkert om danskeren Paw Mahony i dag møder op for at vidne mod Åke Svanstedt, der er anklaget for dyrplageri

Travtræner Åke Svanstedt (th.) på vej til  Skaraborgs Tingsrätt sammen med sin advokat Leif Silbersky. (Foto: Maria Holmén/Kanal 75)
Travtræner Åke Svanstedt (th.) på vej til Skaraborgs Tingsrätt sammen med sin advokat Leif Silbersky. (Foto: Maria Holmén/Kanal 75)

Den danske travtræner på Halmstad-banen, Paw Mahony er et af anklagerens hovedvidner i dag på andendagen af retssagen mod Sveriges mest vindende travtræner i år, Åke Svanstedt .

Sammen med sin staldmand Carl-Johan Jepson og tidligere førstemand Glenn H. Persson er den svenske travkonge anklaget for at bruge en grisstøder i træningen af travheste. Det nægter de alle.

Ifølge den svenske avis Expressen var der indtil i går eftermiddags tvivl om, hvorvidt Paw Mahony overhovedet ville dukke op.

Skulle skydes
Tidligere i år blev danskeren truet på livet for sin rolle i sagen. Derfor ville han undgå at vidne.

- Der var en, som ringede og sagde, at jeg skulle skydes, siger Paw Mahony til Expressen.

Han anmeldte truslerne til politiet, men da opkaldet var foretaget fra en telefonboks, endte det i ingenting, og Paw Mahony ønskede at trække sit vidneudsagn tilbage.

Alligevel kommer Anders Gustafsson ikke til at spejde forgæves efter danskeren. Alternativet for Paw Mahony er at blive hentet af politiet.

- Jeg kommer, for jeg har intet valg. Jeg siger sandheden, for jeg har intet at skjule. Den eneste grund til, at jeg har tøvet, har været for at beskytte min familie, siger Paw Mahony til Expressen.

1 af 2 Nogen ringede til Paw Mahony og sagde, at han ville blive skudt, hvis han vidnede. Det gør han i dag. (Foto: Rasmus Baaner)
2 af 2 Travtræner Åke Svanstedt (th.) på vej til Skaraborgs Tingsrätt sammen med sin advokat Leif Silbersky. (Foto: Maria Holmén/Kanal 75)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere