Dansk vidne slap for at blive grillet

Paw Mahony vidnede kun et kvarter mod Åke Svanstedt i sag om dyremishandling. Han er lettet over, at det nu er overstået

Paw Mahony er lettet over, at han endelig har været i vidnet mod Åke Svanstedt og co. (Foto: Rasmus Baaner)
Paw Mahony er lettet over, at han endelig har været i vidnet mod Åke Svanstedt og co. (Foto: Rasmus Baaner)

Den danske travtræner Paw Mahony vidnede onsdag mod Åke Svanstedt. Det skete i Skaraborgs Tingsrätt, hvor den svenske travkonge er anklaget for at opfordre til dyremishandling. Noget som hovedpersonen og de to med-anklagede benægter.

Danskeren var kun i vidneskrænken i omkring et kvarter.

- Det var ikke noget problem at sidde i retten. Jeg fortalte bare, hvad jeg havde oplavet.

- Mens andre af anklagerens vidner er blevet grillet, så blev jeg ikke en gang varm. For mig virkede de tre forsvarere noget passive. Der var ikke rigtig tryk i dem, siger Paw Mahony til ekstrabladet.dk.

Foran de omkring 50 tilhørere i retten gengav han samme forklaring, som han for måneder siden afgav til politiet.

Han nævnte hesten Impala Frontline som eksempel på en hest - der efter danskerens forklaring - har gennemgået træning med en grisestøder. Paw Mahony sagde ifølge Aftonbladet, at han aldrig havde set instumentet på Åke Svanstedts gård.

- Hestene fik en speciel udrustning på, og når de kom tilbage efter træningen, var de stressede, sagde danskeren i retten.

Åke og Paw var uvenner
Over for Ekstra Bladet forklarer Paw Mahony, at han og Åke Svanstedt skildtes som uvenner.

- Åke Svanstedt var anmeldt anonymt, og han troede, det var mig, fortæller Paw Mahony, der i dag er selvstændig travtræner på Halmstad-banen i Sverige.

Efter opholdet hos Åke Svanstedt fik han arbejde hos en anden svensk stortræner, Olle Goop.

- Jeg havde ikke været mere end to uger ved Olle, før han sagde til mig, at han nu havde set mig arbejde, og jeg ikke skulle tænke mere på de rygter, der var sat i gang om mig.

Fik tæsk af Åke
Da Åke Svanstedt onsdag blev afhørt i retten, udtalte han sig også om Paw Mahony og sagde blandt andet, at danskeren var dum til dyr.

- Jeg fik lidt tæsk under Åkes udsagn. Hvad skal jeg sige... Jeg kan kun grine lidt. Jeg vidste, at det skulle komme, fortæller Paw Mahony til Ekstra Bladet.

- Jeg tog kontakt til Olle Goop onsdag aften, og hans kone Annika sagde, at de står 100 procent inde for mig. De var kun kede af, at jeg stoppede så tidligt i deres stald. Hverken Goop eller nogle af dem, som jeg har været ansat hos i Danmark, har haft problemer med mig, siger Paw Mahony.

Danskeren er tidligere i år forsøgt truet til tavshed gennem telefonopkald.

- Jeg er lettet nu. Det er ingen sjov situation at sidde i og hele tiden have retssagen hængende over hovedet. Det er en træls sag, der hverken gavner mig eller travsporten. Nu kan jeg komme videre, siger Paw Mahony.

Retssagen mod Åke Svanstedt fortsætter fredag.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere