De var ved at køre os ned

Staldnyt: Efter rodeokørsel overvejer Flemming Jensen at bruge fransk kusk næste gang, han har hest til start i Frankrig

Nobodybeatsthebeat fik en hårdhændet behandling på Vincennes-banen i Paris. (Foto: Lasse Jespersen)
Nobodybeatsthebeat fik en hårdhændet behandling på Vincennes-banen i Paris. (Foto: Lasse Jespersen)

Den danske travkusk Flemming Jensen var langt fra tilfreds med sine franske konkurrenters kørsel, da han søndag startede Nobodybeatsthebeat i et løb på den franske hovedstadsbane Vincennes.

Hesten endte uden for præmierækken, og dermed blev det en tomhændet tur hjem.

- Selv om jeg ikke ligefrem havde forventet at vinde løbet – slet ikke med startspor 17, så havde jeg dog forventet at få penge med hjem, så det var lidt op ad bakke på vej hjem fra Frankrig.

- Der skal dog nok også betales lidt lærepenge, og det er helt klart, at der er nogle ting, der skal justeres næste gang, vi skal starte i Frankrig.

- Hvad er det for nogle ting?

- Det mest væsentlige er nok, at vi skal derned med hesten en uges tid før, den skal starte, så hesten lige vænner sig til de store baner dernede.

- Jeg tror ikke, at det går at træne så hårdt i Danmark. De store franske baner kræver meget mere af hestene, så man behøver lige et træningsarbejde dernede før start. De store sving samt det, at det går op og nedad undervejs, stiller store krav til hestene.

- Hvad med kusken – er der også noget der kan ændres der?

- Ja, de kører hårdere dernede – jeg er helt sikker på, at hvis ikke jeg havde flyttet mig to gange, så havde de kørt mig ned.

- Jeg føler ikke, vi fik en 100 procent fair chance, og havde det været på vores breddegrader var de nok blevet smidt ud.

- Jeg er sikker på, at hvis vi ellers fik lov at holde vores plads undervejs, så havde Nobodybeatsthebeat fået penge med hjem. Vi kom jo meget fint fra start og havnede i tredje spor. Det var egentligt fint nok, hun fulgte godt med, og jeg følte, der var noget at køre med, men så blev vi lige skubbet ud et par gange, og var vi ikke blevet det, havde vi været i pengene.

- Jeg tænkte dog mere på hesten, jeg skulle ikke have en halt hest med hjem

- Man skal nok i mange af de ordinære løb dernede bruge franske kuske. De har ikke så meget respekt for udenlandske kuske.

Se også: Hun løber, som da hun var ung

- Betyder det så, at du sætter franske kuske på næste gang?

- Det kommer nok lidt an på, hvilke løb man skal ud i. Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg helst vil køre mine heste selv, og hvis det er de lidt større løb dernede, hvor de bedste kuske – franske som udenlandske – så kører jeg helst selv.

- Er du ellers tilfreds med starten?

- Ja, det synes jeg. Jeg er meget spændt på, hvordan hun har taget starten, da Mathilde Trøjborg kom hjem efter hendes start i Frankrig, satte hun ny rekord i starten efter. Jeg håber også, at Nobodybeatsthebeat kan gøre noget lignende. Jeg tror, hun har haft godt af at starte dernede.

- Nu skal vi lige se, hvordan hun har taget det, og vi har ikke planlagt nogen næste start endnu.

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

1 af 2 Nobodybeatsthebeat og Flemming Jensen. (Foto: Lasse Jespersen)
2 af 2 Nobodybeatsthebeat fik en hårdhændet behandling på Vincennes-banen i Paris. (Foto: Lasse Jespersen)
0 kommentarer
Vis kommentarer