Svensker frygter Classic Grand Cru

Copenhagen Cup: Fra startspor tre er Viola Silas blandt favoritterne i den danske EM-afdeling

Violas Silas er en af tre hopper i Copenhagen Cup. For tre uger siden vandt hun et løb i den svenske gulddivision. (Foto: Kanal 75)
Violas Silas er en af tre hopper i Copenhagen Cup. For tre uger siden vandt hun et løb i den svenske gulddivision. (Foto: Kanal 75)

Copenhagen Cup-feltet tæller to svenske derbyvindere fra sidste år. Hoppen Viola Silas har allerede vundet et svensk Gulddivisionsløb, og med startspor tre bliver den Ekstra Bladets næstfavorit efter Classic Grand Cru.

Viola Silas er en lynstarter, og allerede på løbets første meter afgøres meget.

– Spor tre er vel det bedste, vi kunne få. Nu kender jeg ikke Charlottenlund, men jeg har fået fortalt, at det er svært at få spids fra spor et og to, så vi kan være meget tilfredse med vores spor, siger Thomas Madsen, der er førstemand i Fredrik Perssons stald.

Køb dine Copenhagen Cup-billetter her for kun 75 kroner - spar 25 kroner

– Fredrik er lidt bange for, at det kan blive svært at tage spidsen fra Classic Grand Cru, men han prøver nok at køre lidt fra start for at se, om ikke det lykkedes.

– Som vi ser det, er Classic Grand Cru, Local Conch og Joke Face de værste konkurrenter, men vi har nok en lille fordel af bedre spor end dem.

– I Copenhagen Cup er alle heste gode, så alt kan ske, hvis det bliver lidt forkert for os, siger Thomas Madsen.

Tophest på anparter
Viola Silas er en sejrshest, der i de svenske årgangsløb har gået fra sejr til sejr. Hun vandt således sine første 16 starter og har vundet 21 af sine 25 løb.

- Jeg vil betegne Viola Silas som en allround hest med en god psyke og et godt løbshoved. Fredrik Persson så den første gang på åringsauktionen på Solvalla, men den var ikke noget specielt, så han købte den ikke. Hesten blev købt tilbage for et mindre beløb, så vi fik den istedet i træning, med henblik på at finde en køber til den.

- Efter cirka en måneds kunne vi godt se, at hesten var god, så vi fandt hurtigt nogle købere til den. Fredrik Persson ejer selv 20 procent af den, og så er der nogle andre der også ejer 20 procent, samt nogle med 10 procent, siger Thomas Madsen.

Efter sejren i blandt andet det svenske hoppederby siste år, er denne sæson den første, hvor Viola Silas prøver kræfter med ældre heste.

- Sidste gang mødte hun eliten i et gulddivisionsløb, som hun vandt og derfor kvalificerede sig til V75-finalen på Bergsåker. Derefter er hun invitereret til Hugo Åbergs på Jägersro, så det er planen for hendes næste starter, hvis alt går, som vi håber.

- Hun var lidt tung at få igang i år, men hun har nu vist, at hun godt kan matche hingstene, så det er nok her, hun starter fremover.

Ekstra Bladets Travnyheder: ekstrabladet.dk/trav0 kommentarer
Vis kommentarer