Årets 4-årige travhingst: Okay Bee

Travets julekalender: Ingen over derbyvinderen

Okay Bee vandt dansk trav derby 2010. I sulkyen Flemming Jensen. (Foto: Lasse Jespersen)
Okay Bee vandt dansk trav derby 2010. I sulkyen Flemming Jensen. (Foto: Lasse Jespersen)

En livsdrøm gik i opfyldelse for den 72-årige Bent Ole Pedersen fra Stae i Nordjylland. Sidste søndag i august skar Okay Bee målstregen som vinder af Dansk Travderby.

Hesten har gennem hele sæsonen været sine aldersfæller overlegne og har også vundet Sprintermesteren, Jydsk 4-årings Grand Prix og Aalborg Store Pris. Hesten tabte kun et storløb: Grand Circle 4-års Championat.

Dermed er hesten også uden konkurrence årets 4-årige travhingst hos Ekstra Bladet.

- Det er jeg da enormt glad for, siger Bent Ole Pedersen, da han hører, at staldens stjerne som ventet blev udpeget.

- Det har været et fantastisk år, og jeg nåede det helt store mål: At vinde travderbyet.

Der har været en del fokus på ham og Okay Bee i løbet af året.

- Sommetider har jeg følt, at det er for meget. Men jeg er da glad for det. Når man er midt 70'erne, så glæder man sig over hvert år, der kommer.

På vinterferie
Okay Bee holder lige nu vinterferie, og det er meningen, at hesten skal sæsondebutere i Skive på Musketerdagen i påsken.

- Det kommer selvfølgelig an på vejret. Lige nu får han kun den træning, som han giver sig selv i folden. Han har lagt sig lidt ud, men han er meget livlig.

- Næste år skal vi se, om han kan klare sig i de internationale løb. Han er heldigvis meget travsikker, så selv hvis han ikke vinder de løb, så burde han komme hjemme med mindre præmier. Jeg er jo stadig nordjyde, så jeg vil helst have, at det løber rundt, siger Bent Ole Pedersen.

Sådan stemte læserne
Okay Bee 86 procent
Outstandig Shadow 14 procent