Derbyvinder stiller skoene

Derbyvinderen Leviti har løbet sit sidste travløb. I sit comebackløb efter en gaffelbåndsskade pådrog hesten sig en ny skade

Glæden var stor hos Preben Olsen, Leviti og Steen Juul efter derbysejren i 2007. (Foto: US Photo)
Glæden var stor hos Preben Olsen, Leviti og Steen Juul efter derbysejren i 2007. (Foto: US Photo)

Der bliver ikke noget gensyn med derbyvinderen fra 2007. Travhesten Leviti har indstillet karrieren efter en ny gaffelbåndsskade.

Leviti gennemgik næsten to års genoptræning efter netop en gaffelbåndsskade og gjorde comeback på Jägersro-banen i Malmö i slutningen af september.

- Da Søren Kolberg et par dage efter trak hesten i folden, opdagede han, at Leviti var halt. Det er rigtig, rigtig træls, siger Preben Olsen, der ejer hesten sammen med træneren.

- Sørens og min familie har besluttet, at Leviti ikke skal løbe mere. Vi bliver nødt til at se realistisk på det. Hesten skal ikke lide, men det er da en svær pille at sluge, siger han videre.

- Vi ønsker ikke, at hesten skal ud i formløb og gøre sig selv til grin om nogle år. Nu kan det være, at vi kasterere ham og lader ham gå hos Søren.

Preben Olsen købte hesten af netop Søren Kolberg kort før derbyet i 2007.

- Lige nu er det hele bare irriterende. Hesten gav også virkelig store oplevelser på Charlottenlund, da den vandt både derbyprøven og Derbyet, så den skylder ikke os noget.

- Det havde bare været sjovt, hvis hesten var gået i Gulddivisionen, og vi på den måde havde været med til at forme den, siger Preben Olsen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere