Sætter svenskerne på plads

Sverige: Den danske travlærling fører svensk kuskeserie med et forspring på seks sejre

Kasper K. Andersen er succesrig travkusk. (Foto: Martin Timm)
Kasper K. Andersen er succesrig travkusk. (Foto: Martin Timm)

Den danske travlærling Kasper K. Andersen går en spændende tid i møde. Han fører nemlig årsstatistikken for de svenske lærlingekuske med et forspring på seks sejre.

Det skal gerne holde til nytår, så han kan sikre sig lærlingechampionatet i det store travland.

Senest mandag aften vandt han løb på Halmstad Travet. Han er nu på 40 sejre i år.

- Det har ellers været en smule stolpe ud på det seneste, hvor det er blevet til mange andenpladser. Derfor var det skønt at få prikket en sejr, siger Kasper K. Andersen til Ekstra Bladet.

- Det bliver da nogle spændende uger. Det kan hurtigt. Jeg førte en overgang med 11 sejre, men så tog Oskar J. Andersson fem sejre på en uge, siger Kasper K. Andersen.

Kører gerne for andre
Han er ansat hos den svenske træner Tomas Malmqvist, og det er der, han hovedsageligt får sine køreture i løbene, men i ledige løb stiller han sig også gerne til rådighed for andre.

- Alle køreture er bestemt velkomne. Jeg vil gerne give det her alt. Det er en enestående chance, siger nordjyden, hvis største sejr var i det danske Hoppederby med Ragna Opal i sidste sæson.

Den var med til at give selvtillid.

- Det er svært at svare på, hvorfor jeg har den succes lige nu. Men jeg føler, at jeg har fået lidt mere pondus. Der er flere, der vil bruge mig som kusk, og mange har fundet ud af, hvem jeg er.

- I de sidste par uger har jeg ikke haft så mange opkald med køreture, men jeg synes, at det er begyndt at komme nu igen, siger Kasper K. Andersen, der tirsdag aften kører løb på Jägersro - forhåbentlig med sejre, så danskeren ved årsafslutningen kan vise svenskerne, hvem der er bedst.

Ekstra Bladets Travside: ekstrabladet.dk/trav

0 kommentarer
Vis kommentarer