Hjemmesejr i Olympiatravet

V75: Finske Veijo Heiskanen lod konkurrenterne køre livet af sig selv, og så var Solvato først i mål

Veijo Heiskanen og Solvato var overlegne i Olympiatravet. (Foto: Kanal 75)
Veijo Heiskanen og Solvato var overlegne i Olympiatravet. (Foto: Kanal 75)

GÖTEBORG (Ekstra Bladet): Tre kuske var klogere end konkurrenterne i Olympiatravets finale, hvor sejren gik til Solvato kørt af sin finske træner Veijo Heiskanen.

Han er træner på Åby-banen i Göteborg, og dermed blev det en efterhånden sjælden hjemmesejr på en bane, hvor blandt andet danske Flemming Jensen dominerer løbene.

Men tilbage til Olympiatravet. Årets første storløb i Skandinavien blev noget af en startraket, der tegner lovende, når fortsættelsen kommer om to uger i Copenhagen Cup på Charlottenlund Travbane.

For der blev kørt virkelig hårdt i løbet. Der blev åbnet med 1.08,3 efter 500 meter. Den fart blev holdt indtil halvvejs i løbet. Her sad Raja Mirchi kørt af Lutfi Kolgjini i front - den tilbagelagde eller den første halve omgang i tredje spor.

Men Veijo Heiskanen, Örjan Kihlström bag Sanity og Erk Adielsson, der kørte Kash's Cantab holdte sig tilbage i den ellers hæsblæsende start, og det takkede hestene for ved at tage de tre første placeringer. Solvato blev belønnet med 1,5 millioner svenske kroner.

- Jeg måtte køre passivt fra start, for det gik så stærkt. Da jeg kom ud af sidste sving, der kunne jeg mærke at sejren var i hus. Både jeg og hesten kunne høre publikum, der nok råbte ekstra højt, fordi vi var ved at skaffe en hjemmesejr, og hesten sprang ekstra fremad.

- Det her er klart en af mine tre største sejre, sagde finnen, der gennem en lang karriere også har fået sat to danske derbysejre ind på kontoen.

Vindertiden blev 1.10,8 - hvilket meget godt viser, hvor trætte de fleste hestene var den sidste kilometer af de 2140 meter.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer