Aalborghesten skal til Elitloppet

V75: Andenpladsen i Klasse II var nok til kvalifikation til finalerne på Elitloppet-lørdagen

De glade anpartshavere løfter træneren Jeppe Juel til vejrs efter debut-sejren til Salina. (Foto: travoggalop.dk/Ole Hindby)
De glade anpartshavere løfter træneren Jeppe Juel til vejrs efter debut-sejren til Salina. (Foto: travoggalop.dk/Ole Hindby)

GÖTEBORG (Ekstra Bladet): De 240 anpartshavere kan godt begynde at bestille færge- eller flybilletter.

For Aalborghesten Salina er klar til finalen i Klasse II, der køres lørdag 24. maj i forbindelse med Nordens største travweekend. Næsten 30.000 tilskuere skal tage stilling til, om de vil have den danske hest med på V75-kuponen.

Det var andenpladsen i Klasse II på Olympiatravet-dagen i Göteborg, der sikrede finalebilletterne. Salina stred tappert i fronten, men i opløbet gik Ni Taler Bra Latin forbi.

- Lige da vi kom i mål var jeg da skuffet. Salina gik langt bedre, end jeg havde forventet, og så er det jo lidt forbandet, at det ikke udløste en sejr. Hun blev bare ved med at kæmpe, sagde Jeppe Juel.

Han har endnu et våben med til finalen, hvor der er 200.000 svenske kroner i førstepræmie.

- Der tager jeg vatudtrækket på hesten, sagde Jeppe Juel til Ekstra Bladet.

Blandet sølvdivision
Der var også tre danske heste med i Sølvdivisionen. Her fik Rebus tidligt i løbet ødelagt sine chancer.

- Vi blev kørt ned af Örjan Kihlström. Jeg tror ellers, at vi havde fået et fint løb fra den position. Jeg siger ikke, at vi havde vundet, men vi havde nok været blandt de fire bedste, sagde Flemming Jensen til Ekstra Bladet.

Bedre gik det for Peter Jensen, som fik en tredjeplads til Nougat Ås. Den blev kørt af Johnny Takter, der ikke rigtig kunne hente på førerhestene i opløbet. Derfor blev det en tredjeplads.

- Hesten gik fint. Sidste gang galopperede den, så den har ikke gået et reelt løb siden januar. Den afsluttede efter 1.09 de sidste 500 meter. Fra det startspor fik vi maksimalt uddeling. For at vi skulle vinde sådan et løb kræves det idiotkørsel de første 1000 meter, men det var jo kun i Olympiatravet, at der blev idiotkørsel, sagde Johnny Takter med henvisning til den høje udgangstempo i hovedløbet.

Steen Juul havde Thomas Uhrberg til at køre derbytoeren Scirocco Sisa. Den sad fast i feltet.

- Thomas Uhrberg var tilfreds med hesten. Den kunne følge med i det høje tempo til sidst. Nu har hesten været med to gange i Sølvdivisionen uden at blive kørt i bund. Det kan vi kun være tilfredse med, sagde trænerdatteren Camilla, mens hun ventede på, at hesten kom i stald efter femtepladsen.

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer