Dødstød til to travbaner

Travbanerne i Billund og Nykøbing Falster står til lukning - væddeløbssporten har 30 dage til alternativ plan

KLAMPENBORG (Ekstra Bladet): Det er sorgens dag for travsporten.

Hestesportens FinanseringsFond (HFF) har på et møde i eftermiddag meddelt hestesporten, at travbanerne i Billund og Nykøbing Falster mister deres driftstilskud med udgangen af i år.

Det betyder reelt lukninger af de to baner. Billund-banen skal finde fem millioner og på Falster mangler man nu tre millioner i budgettet fra nytår.

- Vi har også meddelt væddeløbssporten, at galopsporten i Odense og Aalborg lukker, siger Bent Knie, der er formand for HFF.

Der er eftervirkningerne af de politiske partiers forlig om fordelingen af tipsmidlerne, der nu slår igennem. 15 millioner kroner mister væddeløbssporten fra 2014 til 2015. I 2018 er det årlige tilskud på 97 millioner beskåret med 30 millioner kroner om året.

Det er et stort chok for de to baner, at lukningen for alvor truer. På mødet, hvor HFF undervejs afbrød mødet for, at samle sit mandat, blev man enige om, at væddeløbssporten kan stille med en alternativ plan i løbet af 30 dage.

- Vi vil tage beslutningen op igen, hvis eksempelviss Billund-banen modtager fem millioner fra kommunen, men det er sjældent, at der kommer en mand med en papkasse, siger Bent Knie til Ekstra Bladet.

Hestesportens tilskud
Hestevæddeløbssportens organisationer indgik i år 2000 en aftale med daværende kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen (R) og skatteminister Ole Stavad (S) om, at Danske Spil skulle overtage spil på heste.

Til gengæld skulle sporten have en årlig kompensation på ca. 100 mio. kr. Dette beløb blev i 2003 ændret til en procentdel af Danske Spils overskud, og med den forårets politiske aftale bliver væddeløbsbanernes eksistensgrundlag altså fra 2015 yderligere reduceret med en tredjedel.

Kilde: HFF

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub