Hesten der snyder døden

V75: Royal Trophy har været dødsdømt to gange. Lørdag eftermiddag kan den vinde 200.000 kroner

STOCKHOLM (Ekstra Bladet): Det er tæt på et mirakel, at Royal Trophy skal starter lørdag eftermiddag i Elitloppet-weekenden på Solvalla-banen i Stockholm.

Hesten har to gange været tæt på aflivning.

- Da han var en måned gammel havde han bylder på lungen, og det udviklede sig til lungebetændelse. Han stod halvanden uge med drop på Landbohøjskolen, fortæller 33-årige Trine Mikkelsen, der ejer og træner hesten.

- Sidste år blev han bidt af sin legekammerat, så hele det ene næsebor blev revet op.

Royal Trophy har fået sin helt eget plads i Trine Mikkelsens liv.

- Min mor døde i oktober, og siden har den ikke løbet et travløb uden at få penge med hjem.

- I december døde min mormor og min mand gik fra mig. Jeg tror, at min mor sidder i himlen og sørger for, at hesten er med til at forsørge os, siger pædagogenm fra Gislinge ved Holbæk, der nu er alenemopr for to piger - en på ni måneder og en på tre år.

Hun har selv opdrættet Royal Trophy. Moderen købte hun, da hun som 18-årig fik udbetalt sin børneopsparing. Nu står både ejer og hest overfor den hidtil største opgave på en travbane.

- Jeg ved da godt, at hesten møde god modstand. Men den har løbet lige op med Flemming Jensens Codebreaker, der er ude i samme løb. Det er idealt, hvis der er hårdt tempo, for min hest har en uhyggelig speed, siger Trine Mikkelsen, der i løbet overlader hesten til den tidligere Elitloppet-kusk Kenneth Nielsen.

Han kender hesten rigtig godt.

- Hesten bliver aldrig trænet derhjemme, men en gang op uge kører jeg den op til Kenneth Nielsen, og så kører han hurtigt med hesten, siger Trine Mikkelsen.

EKSTRA BLADETS V75-FORSLAG

LØRDAG SOLVALLA

Det lille V75

V75-1: 3

V75-2: 7-1-12

V75-3: 1-6-8-3

V75-4: 2

V75-5: 4-15-13

V75-6: 5

V75-7: 8-13-4-7-2 6

90 kroner

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub

0 kommentarer
Vis kommentarer