Dansk topmøde på svensk grund

V75: Fire af Danmarks allerbedste travheste mødes på Åby-banen ved Göteborg

Montgomery Hill kan på en og samme dag vinde Gulddivisionen i Sverige og blive kåret til Årets Ældre Travhest 2013 i Danmark. (Foto: Lasse Jespersen)
Montgomery Hill kan på en og samme dag vinde Gulddivisionen i Sverige og blive kåret til Årets Ældre Travhest 2013 i Danmark. (Foto: Lasse Jespersen)

Fire af Danmarks allerbedste heste prøver lørdag eftermiddag lykken i den højeste svenske V75-klasse: Gulddivisionen.

Flemming Jensen stiller med to heste, Montgomery Hill (1 i V75-3) og O’Grady (12), Steen Juul sender Neo Holmsminde (2) til Göteborg og får Thomas Uhrberg til at køre, mens sidste deltager er Politiken (6), som får sin faste makker Morten Friis i sulkyen.

Ekstra Bladet vurderer, at Montgomery Hill med startspor et har de bedste chancer for rød-hvid sejr. Flemming Jensen har selv valgt at køre O’Grady, men det bør ikke trække ned, da Montgomery Hill får svenske Johnny Takter bag sig.

– At det er Johnny, der kører og ikke mig selv, skal man ikke lægge noget i, Johnny har kørt den før, så det har jeg ingen betænkeligheder ved, siger træneren til Ekstra Bladet.

Johnny har kørt den før, så det har jeg ingen betænkeligheder ved

– Han kender hesten og bestemmer selv taktikken, men han kan jo være en lidt offensiv kusk, så mon ikke han forsøger at tage føringen med den, og så må vi se, om det bliver for hårdt for den.

– Montgomery Hill holder fin form, og det er en hest, der kan alt. Under normale omstændigheder er det vel en chance blandt de tre første.

O’Grady er mere hest
Flemming Jensen kører O’Grady, der efter næsten et halvt års skadepause vendte tilbage 1. juledag med sejr –netop på Åby-banen.

Det giver troen på noget stort i fremtiden.

– Han er blevet mere hest nu efter, at han har taget lidt på, fået flere muskler. Han er stærkere og mere robust, ja mere hest helt enkelt, så jeg føler, han er en bedre hest i år. Det er der meget, der tyder på, siger Flemming Jensen.

Stelton er Ekstra Bladets favorit

Han regner dog ikke med en ny sejr.

– Det blev jo lidt taktisk senest; men det var første gang for vogn i længere tid, så det var vel en o.k. præstation. Det er en helt klar fordel, at han lige fik det løb, og han bør være bedre denne gang.

– Det skal han også være, for sporet og distancen gør, at vi er glade for bare at få en præmie her. Det er også debut i Gulddivisionen, siger Flemming Jensen.

EKSTRA BLADETS V75-FORSLAG

LØRDAG ÅBY

V75-1: 1-2-4

V75-2: 5-3

V75-3: 1-4

V75-4: 8-2-10-4-3

V75-5: 6

V75-6: 2-1-4

V75-7: 2

90 kroner

Ekstra Bladet Trav

Alt om travligaen - klik her

Ekstra Bladets travside: ekstrabladet.dk/trav

Bliv hesteejer i travligaen for 200 kroner i måneden: ekstrabladet.dk/travklub